Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Linda Elizabete Gramberga svētdien cieta zaudējumu Meksikā notiekošā pasaules U-17 čempionāta pusfinālā.

Sacensībās ar 12.numuru izliktais Latvijas duets pusfinālā ar 1-2 (15:21, 21:17, 12:15) piekāpās amerikānietēm Morganai Martinai un Ketrīnai Plamerei, kurām dots vien 29.numurs.

Tādejādi Graudiņai/Grambergai pārtrūkusi sešu spēļu uzvaru sērija šajā turnīrā.

Līdz ar to Graudiņa/Gramberga cīnīsies par pasaules čempionāta bronzu, vēlāk svētdien samērojot spēkus pret Turcijas pāri Dujgu Nuru Doganu un Pelinu Ilginu, kurām dots 27.numurs.

Pirms tam apakšgrupu turnīrā Graudiņa/Gramberga uzvarēja visās četrās spēlēs, turklāt nezaudēja nevienā no setiem. Latvietes tādējādi ieņēma F grupas pirmo vietu, kas deva automātisku ceļazīmi uz izslēgšanas spēļu turnīra otro kārtu jeb astotdaļfinālu. Savukārt pēc tam astotdaļfinālā viņas ar 2-1 (21:17, 23:25, 15:9) uzvarēja itālietes Reku Orsi Totu un Silviju D'Esti, kurām bija ticis 11.numurs.

Vēlāk ceturtdaļfinālā Latvijas duets ar 2-1 (21:19, 16:21, 15:13) pārspēja Niku Dālderopu/Suzannu Kosu no Nīderlandes, kuras izliktas ar 19.numuru.

Šai vecuma grupai pasaules čempionāts notiek pirmo reizi.

Jau vēstīts, ka Graudiņa/Gramberga iespēju startēt pasaules čempionātā saņēma pēc jūnijā veiksmīgi aizvadīta atlases turnīra Portugālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!