Foto: cev.lu
Latvijas pludmales volejbolistes Alise Lece/Marta Ozoliņa ceturtdien Portugāles pilsētā Masedu de Kavaleirušā izcīnīja trešo uzvaru trīs spēlēs, nodrošinot pirmo vietu grupā un iekļūstot U-22 Eiropas čempionātu (EČ) izslēgšanas spēļu otrajā kārtā - astotdaļfinālā. Savukārt Latvijas puišu duets - Vlads Smirnovs/Māris Lancmanis dalību čempionātā ceturtdien sāka ar uzvaru un zaudējumu, portālu "Delfi" informēja Latvijas Volejbola federācija.

Lece/Ozoliņa, kuras vēl svētdien izcīnīja otro vietu "Ergo OPEN" Latvijas pludmales volejbola čempionāta 3. posmā, EČ ir izliktas ar 16. numuru.grupu kārtas noslēgumā Latvijas duets pārliecinoši ar 2-0 (21-16, 21-15) uzvarēja mājinieces - portugāles volejbolistes Vanesu Paketi/MargariduVaskesu (1.).

Jau ziņots, ka trešdien pirmajā cīņā Latvijas meitenes ar 2-0 (21-18, 21-13) pārliecinoši uzvarēja Spelu Morganu/Piju Stegelu (17.) no Slovēnijas, bet otrajā A apakšgrupas spēlē krietni sīvākā cīņā ar 2-1 (14-21, 21-19, 15-13) pārspēja Līvi Johanni Lundi Fosdalu/Sunnivu Helandi-Hansenu (32.) no Norvēģijas.

Pamatturnīrā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās. Katras grupas uzvarētājas uzreiz tika izslēgšanas spēļu otrajā kārtā - astotdaļfinālā, garantējot sev vismaz dalītu 9. vietu. Grupu otrās un trešās vietas ieguvējas iekļuva pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā, bet grupu vājākajām komandām turnīrs noslēdzās.

Lece/Ozoliņa piektdien otrajā izslēgšanas kārtā cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā tiksies ar Turcijas dueta Merve Nezina/Esra Betula Setina (14.) un Šveices dueta Dunja Gersona/Laura Kaluri (29.) spēles uzvarētājām. Astotdaļfināla cīņa sāksies plkst. 16 pēc Latvijas laika.

Pludmales volejbolisti cīņu par U-22 EČ medaļām sāka ceturtdien. Smirnovs/Lancmanis, kuri arī ir izlikti ar 16. numuru, pirmajā spēlē A apakšgrupā ar 2-0 (23-21, 21-18) pārspēja Robertu Pūlu/Issu Batreinu (17.) no Anglijas, bet otrajā cīņā ar 0-2 (16-21, 17-21) zaudēja Andersam Berntsenam Molam/Matiasam Berntsenam (32.) no Norvēģijas.

Piektdien Smirnovs/Lancmanis plkst. 14.20 tiksies ar mājiniekiem Diogu Fereiru/Hosē Silvu (1.). Arī puišiem ir līdzīga izspēles kārtība kā meitenēm.

Jau ziņots, ka no 6. līdz 9. augustam Rīgā risinājās Eiropas čempionāts U-18 vecuma sportistiem, kur meitenēm triumfēja mājinieces - Tīna Graudiņa/Paula Ņečiporuka, bet puišiem uzvarēja duets no Francijas.

Šosezon vēl notiks Eiropas čempionāts U-20 vecuma sportistiem, kurš no 2. līdz 5. septembrim risināsies Kipras pilsētā Larnakā. Tajā Latviju pārstāvēs Reinis Prīdāns/Edvīns Skrūders un Terēza Hrapāne/Anastasija Kravčenoka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!