Foto: FIVB
Latvijas sieviešu pludmales volejbola duets Marta Ozoliņa un Agnese Caica Malaizijā notiekošā Pasaules kausa vienas zvaigznes posma izslēgšanas turnīru sāks no pirmās kārtas.

Ar 15. numuru izliktais Latvijas duets cīņā par pirmo vietu B apakšgrupā ar rezultātu 1-2 (21:10, 20:22, 12:15) zaudēja čehietēm Martinai Bonnerovai un Terezai Pluhāržovai, kuras izsētas ar septīto numuru.

Čehijas pludmales volejbolistes līdz ar to iekļuva izslēgšanas turnīra otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā, kamēr latvietēm sestdien būs jāaizvada pirmās kārtas mačs.

Pamatturnīra pirmajā mačā mūsu sportistes ar rezultātu 2-1 (10:21, 30:28, 18:16) pārspēja indonēzietes Ditu Džulianu un Putu Utami, kurām ticis otrais numurs.

Pamatturnīrā piedalās 16 dueti, kuri sadalīti četrās apakšgrupās. Vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Kā vēstīts, pirms tam Latvijas duets pārvarēja kvalifikāciju. Pirmajā kārtā Ozoliņa un Caica ar 2-0 (21:13, 21:19) pārspēja Ju Jasuaņu un Paņu Cuji no Taivānas, bet atlases otrajā kārtā viņas uzvarēja bez cīņas, jo zviedrietes Tadva Jokena un Sigrida Simonsone laukumā nedevās, kas latvietēm ļāva sasniegt pamatsacensības.

Ozoliņai un Caicai šīs ir pirmās kopīgās sacensības, jo iepriekš viņas spēlēja ar citām partnerēm.

Malaizijā norisinās Pasaules kausa zemākās kategorijas turnīrs. Kalendāra nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - ir piecas zvaigznes. Kādreizējiem "Grand Slam" posmiem ir četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem - no vienas līdz trim zvaigznēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!