Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbolisti Rihards Finsters un Edgars Točs pirmdien iekļuva Katarā notiekošā šī gada pēdējā Pasaules kausa izcīņas "Open" kategorijas posma pamatturnīrā.

Pirmajā kārtā ar piekto numuru izliktie latvieši ar 2-0 (21:19, 21:19) apspēlēja šveiciešus Mihielu Sandbergenu un Kventinu Metralu, kuriem piešķirts 28.numurs.

Pirmajā setā Točs un Finsters jau sākotnēji ieguva vadību, panākot arī 8:4. Kaut seta otrajā pusē spēle izlīdzinājās un šveicieši panāca pat 19:19, Latvijas sportisti uzvaru noturēja.

Otrā seta ievads ritēja daudz līdzīgāk, šoreiz Finsteram un Točam izšķirošo pārsvaru iegūstot seta beigu daļā.

Savukārt otrajā, izšķirošajā, kārtā Finsters un Točs ar 2-0 (22:20, 18:16) uzveica Kazahstānas duetu Alekseju Sidorenko un Dmitriju Jakovļevu, kuri izlikti ar 12.numuru.

Pamatturnīrā Latviju pārstāvēs arī pēdējā laikā sekmīgi spēlējošie Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža.

Kā zināms, iepriekšējā Pasaules kausa izcīņas "Open" kategorijas posmā, kas oktobrī notika Turcijā, Finsters un Točs pirmoreiz karjerā pārvarēja kvalifikāciju un iekļuva pamatturnīrā, kurā vēlāk zaudēja pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā. Savukārt Pļaviņš un Regža šajās sacensībās izcīnīja trešo vietu, gūstot pirmo kopējo godalgu Pasaules kausā.

Šajā posmā nepiedalīsies spēcīgākais Latvijas pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri jau noslēguši sezonu.

Nākamā Pasaules kausa sezona sāksies jau janvāra beigās Brazīlijā, bet pēc tam līdz aprīļa beigām olimpisko spēļu norises valstī plānotas vēl trīs sacensības.

Visos turnīros volejbolisti cīnās par Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) pludmales volejbola pasaules ranga punktiem, kuri būs svarīgi, cīnoties par ceļazīmēm uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Atlase Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm sākās 1.janvārī. 15 pāri Olimpiādei kvalificēsies pēc pasaules ranga, kurā skaitīs 12 labākos turnīrus pusotra gada laikā, piecas komandas tiks kā Kontinentālā kausa uzvarētājas no katra kontinenta, vēl vienu vietu saņems šī gada pasaules čempionāta uzvarētāji, bet divas vietas neilgi pirms olimpiskajām spēlēm sadalīs otro un trešo vietu ieguvēji Kontinentālajā kausā.

Kā zināms, 2017.gadā Latvijā risināsies Eiropas čempionāta finālposms, bet 2018.gadā ir cerība pirmoreiz organizēt Pasaules kausa sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!