Foto: FIVB
Latvijas šā brīža trešais labākais pludmales volejbola duets Rihards Finsters un Edgars Točs veselības problēmu dēļ nevarēs piedalīties nākamajā Pasaules kausa "Open" kategorijas posmā, kas pirmdien sāksies Katarā.

"Nepatīkami, bet pēc sezonas pirmajām sacensībām esmu iedzīvojies muguras iekaisumā. Iesākot treniņus brīvdabā, Brazīlijā slodze bija par lielu, un tas viss šobrīd rezultējies situācijā, ka jāizārstē iekaisums, lai pilnvērtīgi atgrieztos ierindā uz Ķīnas posmu," Latvijas Volejbola federācija (LVF) citē Finsteru.

Līdz ar to sacensībās, kas plānotas no 4. līdz 8. aprīlim, Latviju pārstāvēs vienīgi Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kuriem jau garantēta vieta pamatturnīrā.

Uz Kataru nedosies arī Latvijas labākais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri jau iepriekš paziņoja, ka, lai labāk sagatavotos Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, šosezon piedalīsies tikai prestižākajos turnīros. Viņi pašlaik aizvada treniņnometni Losandželosā.

Latvijas pludmales volejbolistiem šī sezona nav sākusies sekmīgi - pirmajos divos "Open" kategorijas posmos, kas risinājās Irānā un Brazīlijā, no Latvijas sportistiem piedalījās vienīgi Pļaviņš un Regža, abas reizes apstājoties izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā un gūstot dalītu 17. vietu. Turpinājumā "Grand Slam" posmā olimpisko spēļu mājvietā Kopakabanas pludmalē Samoilovs un Šmēdiņš ieņēma dalītu 17. vietu, Točs un Finsters ierindojās dalītā 25. pozīcijā, bet Pļaviņš un Regža nepārvarēja kvalifikāciju, izšķirošajā kārtā piekāpjoties tieši Točam un Finsteram. Savukārt ceturtajā posmā, kas arī risinājās Brazīlijā, ne Pļaviņs un Regža, ne Točs un Finsters nepārvarēja kvalifikāciju.

Visos turnīros volejbolisti spēkojas par Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) pludmales volejbola pasaules ranga punktiem, kas ir svarīgi, cīnoties par ceļazīmēm uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Atlase Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm sākās pērn 1. janvārī. Augustā gaidāmajai Olimpiādei 15 pāri kvalificēsies pēc pasaules ranga, kurā skaitīs 12 labākos turnīrus pusotra gada laikā. Vēl piecas komandas tiks kā Kontinentālā kausa uzvarētājas no katra kontinenta, divas vietas neilgi pirms olimpiskajām spēlēm sadalīs otro un trešo vietu ieguvēji Kontinentālajā kausā, vienu vietu saņēma pagājušā gada pasaules čempionāta uzvarētāji, bet vēl viena pienāksies Olimpiādes mājiniekiem.

Latvijas vadošais duets Samoilovs un Šmēdiņš pašlaik olimpiskajā rangā ieņem sesto vietu, bet Pļaviņš un Regža ir uzreiz aiz labāko trīsdesmitnieka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!