Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbolisti Pāvels Jemeļjanovs un Kārlis Kliemanis ceturtdien ar uzvaru sāka Norvēģijā notiekošo Eiropas U-18 čempionātu.

Turnīra pirmajā duelī ar 12.numuru izliktais Latvijas pāris ar rezultātu 2-0 (21:14, 21:14) pārspēja Bulgārijas sportistus Veļinu Stojanovu un Georgiju Botevu, kuriem piešķirts 21.numurs.

Jemeļjanovs/Kliemanis Eiropas čempionātu turpinās piektdien, kad sacentīsies ar Vācijas pāri Milanu Sīversu un Mommi Vitmusu, kuriem dots 28.numurs, kā arī ar piekto numuru izliktajiem poļiem Mateušu Paškovski un Maceju Kaševjaku.

Turpat Norvēģijā paralēli norisinās arī Eiropas čempionāts U-18 vecuma meitenēm, kur Latviju pārstāv ar septīto numuru izliktās Marija Čerņavska un Inese Raciņa.

Viņām ceturtdien pirmais duelis neizvērtās tiks sekmīgs, jo ar 1-2 (19:21, 21:16, 11:15) tika zaudēts čehietēm Terēzai Kotlasovai un Marijai Sārai Štohlovai, kuras izliktas ar 26.numuru.

Savukārt piektdien Čerņavska/Raciņa samēros spēkus pret norvēģietēm Vildi Sorbo un Helēni Sulgārdu Telli, kuras izliktas ar 23.numuru. Savukārt apakšgrupu pēdējo cīņu Latvijas pārstāves piektdien aizvadīs pret ar desmito numuru izliktajām Ukrainas pārstāvēm Viktoriju Petrenko un Annu Selinu.

Izslēgšanas spēļu otrajai kārtai kvalificēsies katras apakšgrupas labākais duets, kamēr otro un trešo vietu ieguvēji cīnīsies pirmajā kārtā.
Eiropas čempionāts Norvēģijā ilgs līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!