Foto: FIVB

Februāra vidū Irānā risināsies 2016. gada pirmās pasaules tūres sacensības pludmales volejbolistiem, un "Kish Island Open" turnīrā cīņu par ceļazīmi uz Rio olimpiskajām spēlēm sāks Latvijas otrs labākais "bīča" duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža.

Kopš pagājušā gada jūlija, kad tiks pieņemts lēmums spēlēt kopā un abu sportistu sadarbība nesa labiem panākumiem piepildītu pludmales volejbola sezonas otro pusi, dueta līderis Mārtiņš Pļaviņš uzsvēris, ka viņa mērķis olimpiskajā gadā ir cīņas Riodežaneiro Olimpiādē.

""Kihs Island Open" mūsu minimālais mērķis ir būt starp pirmajiem astoņiem labākajiem. Turnīrā gan situācija mainās – viens no pamatturnīrā sākotnēji iekļautajiem dalībniekiem ir izvēlējies nestartēt, taču mūsu mērķis ir startēt maksimāli labi un audzēt reitinga punktu uzkrājumu šajā gadā," Latvijas Volejbola federācija citē Mārtiņu Pļaviņu.

"Kish Island Open" pamatturnīrā pēc reitinga punktiem Latvijas duets ierindojies pirmajā desmitniekā, taču, ja raugāmies uz aktuālo Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) Pasaules kausu gada reitingu tabulu, Mārtiņa Pļaviņa un Haralda Regžas cīņas spars ļāvis šo gadu sākt ar ceturto vietu.

"Izteikt prognozi ir grūti, jo lielākā daļa no "Kish Island Open" dalībniekiem ir aizvadījuši treniņus brīvā dabā, sacensībām tuvos apstākļos. Mēs pašlaik esam trenējušies telpās un pirms turnīra, lai aklimatizētos un adaptētos, mums ar Haraldu būs tikai trīs pilnas dienas," skaidro Pļaviņš. "Komandas, kuras tur startē, ir spēcīgi pretinieki, taču vienlaikus, neviens no viņiem nav neuzvarams un mēs cīnīsimies – izcili, ja izdosies iekļūt ceturtdaļfinālā," uzskata Pļaviņš.

"Es uzskatu, ka mēs varam iegūt olimpisko ceļazīmi, veiksmīgi krājot punktus visas sezonas garumā," skaidro Pļaviņš. "Lai mūsu starti nestu punktus Olimpiādes reitingā, mums šajā sezonā Open līmeņa turnīros jābūt pusfinālā, savukārt "Grand Slam" turnīros mums ar Haraldu jābūt vismaz astotdaļfinālā," turpina M.Pļaviņš. "Mēs esam ieinteresēti krāt katru punktu, jo sezonas noslēgumā tas būs ļoti svarīgs – kau jau teicu – mūsu uzdevums ir būt Riodežaneiro."

"Olimpiādes gadā ar cerībām par Latvijas volejbola duetu panākumiem, viennozīmīgi, tās saistām ar sekmīgiem startiem Riodežaneiro pludmales volejbola stadiona smiltīs. Federācija cenšas atbalstīt mūsu labāko pāru sniegumu un vēlam izdošanos pirmajos sezonas startos Mārtiņa Pļaviņa un Haralda Regžas duetam turnīrā Irānā, kur tāda līmeņa sacensības risināsies pirmoreiz," saka Latvijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Ainārs Dakša.

Provizoriskajā olimpiskajā reitingā Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža pagaidām atpaliek no Latvijas šobrīd veiksmīgākā dueta Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa, kuri tajā pašlaik ieņem augsto piekto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!