Foto: fivb.org
Latvijas pludmales volejbolisti Mihails Samoilovs un Kristaps Šmits sestdien zaudēja jau pirmajā Itālijā notiekošā Eiropas U-20 čempionāta izslēgšanas turnīra cīņā, kas sacensības lika noslēgt ar dalītu devīto vietu.

Samoilovs un Šmits, kuri bija vieni no favorītiem uz zeltu un izlikti ar sesto numuru, astotdaļfināla mačā ar 1-2 (22:20, 22:24, 13:15) saspringtā duelī piekāpās austriešiem Moricam Fabjanam Kindlam un Laurisam Dinem Očajam, kuriem bija ticis 16.numurs.

Jau vēstīts, ka pirms tam apakšgrupu turnīrā Samoilovs un Šmits uzvarēja visās trijās spēlēs, kas viņiem izslēgšanas turnīru ļāva sākt uzreiz no otrās kārtas.

Kā ziņots, Latvijas meitenes Vanesa Grosberga un Anete Namiķe, kuras bija izliktas ar 12.numuru, apakšgrupā tika pie vienas uzvaras trijos mačos, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā sestdienas rītā ar rezultātu 0-2 (17:21, 13:21) piekāpās Meksimai van Drīlai un Katjai Stamai no Nīderlandes, kurām ticis ļoti augstais, otrais, numurs.

Samoilovs un Šmits šogad izcīnīja bronzas medaļas U-21 pasaules čempionātā, bet pērn ieguva tāda paša medaļu U-19 planētas meistarsacīkstēs. Tāpat Šmits pērn duetā ar Atvaru Ozoliņu izcīnīja ceturto vietu Eiropas U-20 čempionātā.

Savukārt Grosberga un Namiķe piedalījās šī gada Eiropas U-18 čempionātā, kurā apstājās astotdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!