Foto: fivb.com
Latvijas pludmales volejbolisti Mihails Samoilovs un Kristaps Šmits piektdien izcīnīja divas uzvaras Itālijā notiekošā Eiropas U-20 čempionātā, ieņemot pirmo vietu savā apakšgrupā, kas viņiem izslēgšanas spēles ļaus sākt uzreiz no astotdaļfināla.

Samoilovs un Šmits, kuri ir vieni no favorītiem uz zeltu un izlikti ar sesto numuru, piektdien vispirms ar 2-0 (21:17, 21:14) pārspēja sacensību 22.numuru Voutu Nijtensu un Kristofu Vitfrūvenu no Beļģijas.

Savukārt noslēdzošajā F apakšgrupas spēlē Latvijas duets ar 2-0 (21:18, 21:15) pieveica sviedrus Augustu Bornu un Dāvidu Ohmanu, kuriem piešķirts 11.numurs.

Kā vēstīts, ceturtdien pirmajā mačā Samoilovs/Šmits ar 2-0 (21:15, 21:17) uzvarēja baltkrievus Iļju Abramenku un Vladislavu Daviskibu, kuri izlikti ar 27.numuru.

F apakšgrupas noslēgumā Latvijas pārstāvjiem bija trīs uzvaras, zviedri tika pie diviem panākumiem, baltkrievi izcīnīja vienu uzvaru, kamēr beļģi palika bez uzvarām un dalību turnīrā noslēdza.

Pamatturnīrā piedalījās 32 dueti, būdami sadalīti astoņās apakšgrupās, pa četriem pāriem katrā. Grupu labākās komandas izslēgšanas spēles sāks no otrās kārtas, bet otro un trešo vietu ieguvēji cīnīsies pirmajā kārtā.

Samoilovs un Šmits šogad izcīnīja bronzas medaļas U-21 pasaules čempionātā, bet pērn ieguva tāda paša medaļu U-19 planētas meistarsacīkstēs. Tāpat Šmits pērn duetā ar Atvaru Ozoliņu izcīnīja ceturto vietu Eiropas U-20 čempionātā.

Jau ziņots, ka piektdien Latvijas pludmales volejbolistes Vanesa Grosberga un Anete Namiķe zaudēja noslēdzošajā apakšgrupas mačā, tomēr tāpat sasniedza izslēgšanas turnīru, kuru sāks no pirmās kārtas.

Apakšgrupu sacensību noslēdzošajā cīņā Grosberga un Namiķe, kuras izliktas ar 12.numuru, ar rezultātu 0-2 (11:21, 19:21) piekāpās sacensību piektajam numuram Viktorijai Daizlai un Ronjai Klingerei.

Aizvadīto maču Riharda Finstera trenētās Latvijas sportistes iesāka neveiksmīgi un pie rezultāta 3:11 pieprasīja medicīnisko pārtraukumu. Pēc dueļa atsākšanas viņas nedaudz pietuvojās, tomēr pirmajā setā zaudēja pārliecinoši. Otrais sets lietainos laikapstākļos bija daudz līdzīgāks. Kaut visu setu vadībā bija austrietes, latvietes vēl panāca 19:20, tomēr tāpat cieta neveiksmi.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka ceturtdien latvietes pirmajā mačā 22 minūšu laikā ar 2-0 (21:7, 21:9) sagrāva beļģietes Flēru Bēnsu un Jolīnu Luī, kurām piešķirts 21.numurs, bet piektdienas rītā ar 0-2 (15:21, 17:21) zaudēja itālietēm Klaudijai Skampoli un Annai Pikoli, kurām ticis 28.numurs.

E apakšgrupā ar trim uzvarām trijās spēlēs triumfēja austrietes, kamēr ar divām uzvarām sekoja itālietes, reizi uzvarēja latvietes, bet Beļģijas duets cieta trīs smagas neveiksmes.

Izslēgšanas spēļu ppirmajā kārtā Grosberga un Namiķe sestdien tiksies ar Meksimu van Drīlu un Katju Stamu no Nīderlandes, kurām turnīrā ir otrais numurs.

Grosberga un Namiķe piedalījās šī gada Eiropas U-18 čempionātā, kurā apstājās astotdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!