Foto: fivb.com
Latvijas pludmales volejbolisti Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs sestdien Austrijas pilsētā Bādenē sasniedza U-22 Eiropas čempionāta (EČ) izslēgšanas spēļu otro kārtu, turpinot cīņu par medaļām.

Latvijas duets, kurš turnīrā izlikts ar 16.numuru, "play-off" pirmajā kārtā ar 2-0 (21:16, 21:19) uzveica Botondu Olāhu un Balāšu Benku, kuriem bija 29.numurs.

Šmits/Samoilovs līdz ar to sasnieguši sacensību astotdaļfinālu, kurā tiksies pret norvēģiem Matīasu Berntsenu un Annešu Berntsenu Molu, kuriem turnīrā ticis augstais otrais numurs.

Apakšgrupu kārtā Šmits/Samoilovs izcīnīja divas uzvaras trīs mačos, kas viņiem A apakšgrupā deva otro vietu. Izšķirošajā cīņā par uzvaru grupā, kas ļautu izvairīties no izslēgšanas spēļu pirmās kārtas, viņi sīvā cīņā ar 1-2 (21:19, 17:21, 10:15) zaudēja ar pirmo numuru turnīrā izliktajiem austriešiem Moricam Pristaucam un Paulam Buhegeram.

Sestdien izslēgšanas spēles sāks arī pašreizējās U-22 Eiropas čempiones Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras apakšgrupu kārtā uzvarēja visās trīs cīņās un uzreiz iekļuva "play-off" otrajā kārtā. Tajā Latvijas duets, kurš turnīrā izlikts ar sesto numuru, plkst.14.10 pēc Latvijas laika tiksies ar somietēm Idu Sinisalo un Nīnu Ahtiainenu.

Savukārt piektdien Eiropas čempionāts noslēdzās Paulai Ņečiporukai un Alisei Pētersonei, kuras savā apakšgrupā zaudēja visos trīs mačos un turnīru noslēdza dalītā 25.vietā, esot starp tām astoņām katras apakšgrupu vājākajām komandām, kuras izslēgšanas spēlēs neiekļuva.

Graudiņa un Kravčenoka pērn triumfēja Eiropas U-22 čempionātā, kas norisinājās Grieķijā, bet U-20 čempionātā viņas bija piektās. Savukārt Šmits un Samoilovs pērn ieņēma trešo vietu pasaules čempionātā U-19 vecuma grupas sportistiem.

Tāpat Graudiņa duetā ar Ņečiporuku 2015.gadā Rīgā uzvarēja Eiropas U-18 čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!