Foto: DELFI
Latvijas pludmales volejbolisti Pāvels Jemeļjanovs un Kārlis Kliemanis piektdien sasniedza Norvēģijā notiekošā Eiropas U-18 čempionāta izslēgšanas spēles.

Ar 12.numuru izliktais Jemeļjanovs un Kliemanis E apakšgrupas trešajā spēlē ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:12) pārspēja poļus Mateušu Paškovski un Maceju Kaševjaku, kuri sacensībās izlikti ar augsto piekto numuru.

Savukārt pirms tam piektdien Latvijas pāris ar rezultātu 0-2 (19:21, 13:21) piekāpās vāciešiem Milanam Cīversam un Mommem Vitmīsam, kuri izlikti ar 28.numuru.

Kā ziņots, ceturtdien aizvadītajā pirmajā spēlē Jemeļjanovs un Kliemanis ar 2-0 (21:14, 21:14) pārspēja Bulgārijas sportistus Veļinu Stojanovu un Georgiju Botevu, kuriem piešķirts 21.numurs.

Līdz ar to Latvijas duets ar diviem panākumiem ierindojies otrajā vietā apakšgrupā, kas garantē dalību izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Kā zināms, šāds pats panākums izdevies arī Latvijas volejbolistēm Marijai Čerņavskai un Inesei Raciņai, kuras turpat Kristiansunnā aizvada Eiropas čempionātu U-18 vecuma grupā meitenēm.

Piektdien trešajā apakšgrupas spēlē Čerņavska/Raciņa ar rezultātu 2-0 (21:11, 21:18) uzvarēja Viktoriju Petrenko un Annu Selinu no Ukrainas, kuras izliktas ar desmito numuru, nodrošinot iekļūšanu nākamajā kārtā.

Jau vēstīts, dienas sākumā Latvijas duets ar 2-0 (21:19, 21:10) pārspēja norvēģietes Vildi Sorbo un Helēni Sulgārdu Telli, kuras izliktas ar 23.numuru.

Savukārt ceturtdien grupas pirmais duelis latvietēm neizvērtās tik sekmīgs, jo ar 1-2 (19:21, 21:16, 11:15) tika zaudēts čehietēm Terēzai Kotlasovai un Marijai Sārai Štohlovai, kuras izliktas ar 26.numuru.
Līdz ar to Latvijas pārstāves ar diviem panākumiem garantējušas sev otro vietu grupā. Sestdien Čerņavska/Raciņa aizvadīs cīņu izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Izslēgšanas spēļu otrajai kārtai kvalificēsies katras apakšgrupas labākais duets, kamēr otro un trešo vietu ieguvēji cīnīsies pirmajā kārtā.

Eiropas čempionāts Norvēģijā ilgs līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!