Foto: LETA
"Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņā volejbolā svētdien pēc četru gadu pārtraukuma triumfēja valsts čempioni RTU/"Robežsardze".

Finālspēlē Rīgas klubs ar 3-0 (25:15, 25:23, 25:22) samērā pārliecinoši pārspēja "Poliurs"/"Ozolnieki" komandu.

"Poliurs"/"Ozolnieki" komanda šajā turnīrā līdz šim pēdējos titulus ieguva 2010. un 2011.gadā, bet gadu pirms tam kausu izcīnīja RTU/"Robežsardzes" priekštece "Lāse-R"/"Rīga".

Kā ziņots, sestdien pusfinālā turnīra čempionu pilnvaras nolika tā iepriekšējo divu gadu uzvarētāji "Biolars"/"Jelgava", kas piekāpās RTU/"Robežsardze" ar 1-3 (25:22, 17:25, 15:25, 24:26). Tikmēr "Poliurs"/"Ozolnieki" pārliecinoši ar 3-0 (25:15, 25:17, 25:17) uzvarēja jaunpienācējus ASK/"Kuldīga".

"Biolars"/"Jelgava" cerēja kļūt par pirmo klubu turnīra vēsturē, kas tajā uzvarējis trīs reizes pēc kārtas. Tikmēr RTU/"Robežsardze" finālā spēkojās otro gadu pēc kārtas.

Tieši Latvijas čempionvienību RTU/"Robežsardze" varēja uzskatīt par šī gada valsts kausa izcīņas galveno favorīti, jo tā veiksmīgi cīnās Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā - "Schenker" līgā -, ieņemot augstāko vietu turnīra kopvērtējumā no pašmāju klubiem.

Iepriekš ceturtdaļfinālā "Biolars"/"Jelgava" apspēlēja Nacionālās līgas līdervienību "Ventspils", abās cīņās uzvarot četros setos, bet RTU/"Robežsardze", divos mačos nezaudējot ne seta, pieveica Nacionālās līgas vienību "Aizpute".

Tieši Ozolnieku komandai izvērtās dramatiskākais ceturtdaļfināla duelis, vien "zelta" setā pārspējot "Daugavpils Universitāti" (DU). Abos mačos četros setos uzvarēja mājinieki, tāpēc tika spēlēts "zelta" sets, kurā pārāka ar 25:13 bija Ozolnieku vienība. Tikmēr ASK/"Kuldīga" divreiz trijos setos pārspēja ikdienā Nacionālajā līgā spēlējošās "Cēsis".

Visas četras finālčetriniekā iekļuvušās komandas cīnās "Schenker" līgā. Cīņu par titulu uzsāka 15 komandas no "Schenker" līgas, Nacionālās līgas un Pirmās līgas.

Pērn Latvijas kausa finālspēlē "Biolars"/"Jelgava" četros setos pieveica RTU/"Robežsardze" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!