Foto: LETA

RTU/"Robežsardze" volejbolisti sestdien Daugavas sporta namā Rīgā piecu setu cīņā uzvarēja "Poliurs"/"Ozolnieki" komandu Latvijas čempionāta finālsērijas pirmajā mačā.

RTU/"Robežsardze" panākumu guva ar rezultātu 3-2 (22:25, 25:18, 19:25, 27:25, 15:9), izvirzoties 1-0 vadībā sērijā līdz vienas komandas trim uzvarām.

Izšķirošajā piektajā setā RTU/"Robežsardze" ieguva 7:3 vadību, taču turpinājumā "Poliurs"/"Ozolnieki" ar lielisku aizsardzību guva trīs punktus pēc kārtas un samazināja rezultāta starpību līdz minimumam. Seta galotnē veiksmīgāk atkal spēlēja rīdzinieki, kuriem izdevās nosargāt vadību un Latvijas čempionāta finālsēriju iesākt ar uzvaru.

Uzvarētāju sastāvā ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Ruslans Sorokins, 16 pievienoja Ronalds Ozoliņš, bet 13 nopelnīja Antons Nazarovs.

"Poliurs"/"Ozolnieki" rindās ar 26 punktiem rezultatīvākais bija Ansis Medenis.

Sērijas otrā spēle notiks svētdien Ozolniekos.

Jau ziņots, ka sestdien iepriekš "Biolars"/"Jelgava" viesos ar 3-1 (25:17, 21:25, 26:24, 25:21) uzvarēja "Daugavpils Universitāti" (DU), sērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadība ar 1-0.

Sērijas otrā spēle svētdien notiks Jelgavā, bet, ja būs nepieciešams, turpat 23.aprīlī tiks aizvadīta arī trešā spēle.

RTU/"Robežsardze" pusfinālā ar 3-0 pieveica DU, bet aizraujošākajā sērijā "Poliurs"/"Ozolnieki" ar 3-2 pārspēja "Biolars"/"Jelgava" komandu.

Pirms tam ceturtdaļfinālā DU ar 2-1 uzveica Jēkabpils "Lūšus", bet "Poliurs"/"Ozolnieki" ar 2-0 pārspēja ASK/"Kuldīga" vienību. Savukārt RTU/"Robežsardze" un "Biolars"/"Jelgava" kā divas labākās Latvijas komandas Baltijas līgas regulārajā čempionātā pusfinālam kvalificējās automātiski.

Pērn Latvijas čempionātā otro gadu pēc kārtas triumfēja RTU/"Robežsardze" komanda, kas finālsērijā ar 3-0 uzveica "Biolars"/"Jelgava".

Martā "Biolars"/"Jelgava" spēlēja Baltijas līgas finālā, kļūstot par pirmo Latvijas komandu kopš 2007.gada, kas ko tādu paveikusi. Tiesa, titula mačā jelgavnieki trijos setos piekāpās "Parnu" volejbolistiem. Savukārt bronzu Baltijas līgā ieguva "Poliurs"/"Ozolnieki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!