Foto: F64

Iepriekšējo trīs gadu valsts čempioni "RTU/Robežsardze" svētdien kļuva par šīs sezonas pirmajiem Latvijas volejbola čempionāta finālistiem.

Pusfināla ceturtajā mačā "RTU/Robežsardze" viesos Mārupē ar 3-0 (25:23, 30:28, 25:20) apspēlēja "Biolars/Jelgava" vienību, kas sērijā ļāva triumfēt ar 3-1.

Uzvarētājiem 17 punktus guva Gatis Garklāvs, bet 16 reizes rezultatīvs bija Aleksandrs Avdejevs. Savukārt Jelgavas komandā 16 punktus savāca Kārlis Pauls Levinskis.

Otrajā pusfināla sērijā pašlaik "Poliurs/Ozolnieki" vienība ar 2-1 ir priekšā pret Jēkabpils "Lūšiem". Ceturtā spēle vēlāk svētdien notiks Ozolniekos.

Latvijas čempione RTU/"Robežsardze" un Jēkabpils "Lūši" vietu pusfinālā nodrošināja automātiski, jo sasniedza no valsts komandām labākos rezultātus Baltijas līgas regulārajā turnīrā.

Savukārt ceturtdaļfināla sērijās līdz divām uzvarām "Biolars"/"Jelgava" ar 2-1 pieveica "Ezerzeme/Daugavpils Universitāte" (DU) vienību, kamēr "Poliurs/Ozolnieki" ar 2-0 droši apspēlēja "ASK/Kuldīga" volejbolistus.

Pērn Latvijas čempionātā trešo gadu pēc kārtas triumfēja "RTU/Robežsardze", kas saspringtā finālsērijā ar 3-2 uzveica "Poliurs/Ozolnieki" volejbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!