Foto: DELFI
Pēc Jūrmalā sekmīgi aizvadītā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Satellite" sērijas turnīra pludmales volejbolā organizatori sākuši sarunas par līmeni augstākā Eiropas "Masters" sērijas turnīra organizēšanu, ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Kā zināms, augusta beigās notikušajā CEV "Satellite" vīru turnīrā triumfēja Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) pasaules ranga līderi Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri finālā apspēlēja citu mājinieku duetu Armandu Āboliņu un Haraldu Regžu.

Jūrmalā tika organizēts tikai vīru turnīrs, sadalot 15 000 eiro balvu fondu.

Sacensību laikā Latvijā viesojies CEV prezidents Andrē Meijers, kurš arī paudis pozitīvas atsauksmes par turnīru.

Šosezon Eiropas "Masters" sērijā bija četri posmi, un katrā no tiem tika sadalīts 25 000 eiro balvu fonds. Tāpat atsevišķi risinājās arī Eiropas čempionāta finālposms.

Kā vairākkārt izteicies Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis, "Satellite" sērijas sacensības Jūrmalā bija pirmais solis uz Pasaules kausa posma rīkošanu.

Arī jūrmalnieks Samoilovs paudis vēlmi, lai 2015.gadā Latvijā notiktu Eiropas čempionāta posms, kas jau aiznākamajā gadā, iespējams, ļautu rīkot prestižākās "Grand Slam" līmeņa sacensības.

Pirms šī gada turnīra tika vēstīts, ka Jūrmalas dome sedz 80% no izmaksām, kas ir 160 000 eiro, savukārt 20% jeb 40 000 eiro nāk no rīkotāju piesaistītajiem sponsoriem. Rīkotāji ir izveidojuši maksimāli pievilcīgu balvu fondu, kas ir 15 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!