Foto: FIVB

Romas "Grand Slam" turnīru pludmales volejbolā ceturtdien veiksmīgi turpināja Latvijas labākais duets Aleksandrs Samoilovs/ Jānis Šmēdiņš, kuri izcīnīja otro uzvaru divās spēlēs un nodrošināja iekļūšanu izslēgšanas sacensībās.

Savā otrajā spēlē F grupā Samoilovs/J.Šmēdiņš pārliecinoši ar 2-0 (21:15, 21:10) pieveica šveiciešus Filipu Gabatūleru/ Jonasu Veingartu, kuri izlikti ar 22.numuru. Latvijas duetam turnīrā ir sestais numurs. Vēl priekšsacīkstēs Samoilovs/J.Šmēdiņš piektdien tiksies ar austriešiem Klemensu Dopleru un Aleksandru Horstu (11.numurs).

Savukārt H grupā zaudējumu otrajā spēlē piedzīvoja Ruslans Sorokins/ Toms Šmēdiņš, kuri diezgan pārliecinoši ar 0-2 (19:21, 13:21) piekāpās brazīļiem Rikardu Santušam/ Alvaram Filju, kuri izlikti ar devīto numuru.

Tikmēr pie sava otrā zaudējuma E apakšgrupā tika Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda, kuri turnīrā izsēti ar 21.numuru. Viņi ar 1-2 (21:18, 12:21, 7:15) piekāpās poļiem Mihalam Kadziolam un Jakubam Šalankevičam, kuri izlikti ar 12.numuru.

Ar šo zaudējumu Latvijas duets šķīrās no iespējas kvalificēties posma izslēgšanas spēlēm vēl pirms piektdien paredzētās noslēdzošās grupas cīņas.

Arī šī posma pamatsacensībās startē trīs Latvijas dueti, jo otrdien kvalifikācijas sacensības sekmīgi pārvarēja gan Sorokins/T.Šmēdiņš, gan Pļaviņš/Pēda.

Atgādinām, ka trešdien sacensību pirmajās spēlēs Pēda/ Pļaviņš piedzīvoja zaudējumus, bet pārējie divi Latvijas dueti izcīnīja uzvaras.

Fotoreportāža no Romas "Grand Slam"


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!