Latvijas pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs/ Jānis Šmēdiņš piektdien Klāgenfurtē bez zaudējumiem noslēdza Eiropas čempionāta finālturnīra priekšsacīkstes, tādējādi sev garantējot uzreiz vietu astotdaļfinālā.

Priekšsacīkšu B grupas trešajā spēlē Latvijas pāris, kas turnīrā izlikts ar otro numuru, ar 2-0 (, pieveica itāļus Aleksu Ranjēri/Adrianu Karambulu (15. numurs).

Tā kā abiem pāriem pirmajās divās spēlēs bija uzvaras, tad savstarpējā mačā latvieši un itāļi noskaidroja grupas uzvarētāju, kuri tādējādi iegūst arī tiesības uzreiz spēlēt astotdaļfinālā, nevis izslēgšanas turnīru sākt ar pirmo kārtu. Latvijas vadošajam duetam, lai uzvarētu itāļus, bija nepieciešamas 39 minūtes.

Jau ziņots, ka turnīra pirmajā spēlē Samoilovs/ Šmēdiņš trešdien ar 2-0 (, 21:19) pieveica mājiniekus Aleksandru Hūberu/Robinu Zeidlu (izlikti ar 31. numuru), kuri turnīrā startē ar īpašo ielūgumu jeb "wild card". Savukārt otrajā mačā ceturtdien Samoilovs/ Šmēdiņš 36 minūšu laikā ar 2-0 (21:19, 21:14) pieveica spāņus Fransisko Marko/Kristianu Garsiju (18. numurs).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!