Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs/ Jānis Šmēdiņš ar trešo uzvaru trīs spēlēs piektdien pabeidza Šanhajas "Grand Slam" priekšsacīkstes un līdz ar to izslēgšanas turnīra cīņas sāks ar otro kārtu.

Priekšsacīkšu trešajā spēlē Samoilovs/ Šmēdiņš, kuri uzlikti ar trešo numuru, pārliecinoši 32 minūšu laikā ar 2-0 (21-11, 21-18) pārspēja Konstantīnu Semjonovu/ Vjačeslavu Krasiļņikovu (14.numurs). Tādējādi C grupā Latvijas duets izcīnīja pirmo vietu un izslēgšanas turnīrā izlaidīs pirmo kārtu. Samoilovs/ Šmēdiņš turnīrā nodrošinājuši vismaz devīto vietu.

Šanhajas "Grand Slam" izslēgšanas turnīra pirmās trīs kārtas tiks aizvadītas piektdien.

Atgādinām, ka priekšsacīkstēs pirmajās divās spēlēs Samoilovs/ Šmēdiņš pieveica ķīniešus Ha Likedzjanu/ Bao Dzjaņu (30.numurs) un vāciešus Markusu Bekermanu/ Mišu Urbacku (19.numurs), tādējādi priekšlaicīgi nodrošinot vietu izslēgšanas cīņās.

Atgādinām, ka divi citi Latvijas dueti Mārtiņš Pļaviņš/ Aleksandrs Solovejs un Ruslans Sorokins/ Edvarts Buivids šajā turnīrā nepārvarēja kvalifikāciju.

Pasaules tūres sezona "bīčistiem" sākās pagājušajā nedēļā Ķīnā ar "Fuzhou Open" sacensībām, kurās labākie no Latvijas sportistiem bija Samoilovs/ Šmēdiņš, izcīnot ceturto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!