Foto: FIVB
Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien ar uzvaru trīs setos iesāka Austrijas pilsētā Bādenē notiekošā "Masters" seriāla posma pamatsacensības un iekļuva ceturtdaļfinālā, kamēr dāmu turnīrā talantīgās Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka cieta divus zaudējumus un izslēgšanas turnīrā netika.

Turnīrā ar pirmo numuru izliktie latvieši ar 2-1 (20:22, 24:22, 15:9) pārspēja austriešus Florianu Šneceru un Danielu Milneru, kuriem ticis 12.numurs.

Pirmā seta izskaņā pārāki bija austrieši, kuri labāk iesāka arī otro setu. Tomēr Latvijas duets atguvās un panāca izlīdzinājumu, otrā seta galotnē gūstot uzvaru. Trešajā setā jau laukumā dominēja Samoilovs un Šmēdiņš, izcīnot uzvaru ar 15:9

Nākamo pamatturnīra maču Samoilovs un Šmēdiņš aizvadīs sestdien, kad tiksies ar norvēģiem Kristianu Sannliju Sērumu un Matīasu Berntsenu, kuri turnīrā izlikti ar astoto numuru. Norvēģijas duets ar 2-1 (18:21, 21:15, 19:17) uzvarēja austriešus, līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš apakšgrupā ieņems vismaz otro vietu, kas nozīmē dalību ceturtdaļfinālā.

Pamatturnīrā 12 dueti ir sadalīti četrās apakšgrupās, grupu uzvarētājiem un otrās vietas ieguvējiem iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Tikmēr Graudiņa un Kravčenoka, kuras izlikts ar 12.numuru, vispirms ar 0-2 (14:21, 11:21) piekāpās sacensību pirmajam numuram Jūlijai Zūdei un Šotalai Laburērai no Vācijas. Vēlāk Latvijas duets pamatturnīra otrajā mačā ar 0-2 (18:21, 14:21) zaudēja krievietēm Jevgēņijai Ukolovai un Anastasijai Barsukai, kuras izliktas ar astoto numuru.

Līdz ar to viņas palika ārpus izslēgšanas turnīra, sacensības noslēdzot dalītā devītā vietā.

Kā vēstīts, Graudiņa un Kravčenoka pamatturnīrā iekļuva, pārvarot kvalifikācijas divas kārtas.

Pagājušajā nedēļā turpat Bādenē Graudiņa un Kravčenoka nolika savu Eiropas U-22 čempioņu titulu, šogad sacensībās nepārvarot ceturtdaļfinālu.

Tikmēr vīru turnīrā Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža ceturtdien cieta zaudējumu izšķirošajā kvalifikācijas kārtā, pamatturnīrā neiekļūstot.

Šis ir pirmais no trijiem "Masters" seriāla etapiem, bet sezona augusta vidū Jūrmalā noslēgsies ar Eiropas čempionāta finālposmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!