Foto: FIVB

Latvijas labākais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs/ Jānis Šmēdiņš piektdien Sanpaulu iekļuva sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālā, bet pēc tam nespēja tikt starp labākajiem četriem..

Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Samoilovs/ Šmēdiņš, kuriem sacensībās ir ceturtais numurs,  ar 2-1 (21:17, 19:21, 15:9) pieveica austriešus Klemensu Dopleru/ Aleksandru Horstu (10.numurs), bet pēc tam ar 2-0 (21:17, 21:19) uzvarēja arī brazīliešus un turnīra galvenos favorītus Alisonu Čeruti/ Brunu Šmitu.

Savukārt ceturtdaļfinālā Samoilovs/ Šmēdiņš ar 1-2 (18:21, 22:20, 13:15) zaudēja poļiem Bartošam Losjakam/ Pjotram Kantoru.

Kā ziņots, pirms tam apakšgrupu turnīrā trešdien Samoilovs un Šmēdiņš sākotnēji ar 0-2 (19:21, 16:21) negaidīti piekāpās vien ar 29.numuru izliktajiem brazīliešiem Gustavu Karvaljesam un Alisonam Frančioni, bet ceturtdien tika pie divām uzvarām, kad ar 2-0 (21:17, 21:17) pieveica amerikāņus Viljamu Montgomeriju un Stefordu Sliku, kuri izlikti ar 20.numuru, un ar 2-0 (21:19, 21:18) pieveica arī pazīstamos nīderlandiešus Kristiānu Varenhorstu un Reineru Numerdoru, kuriem ticis 13.numurs.

Līdz ar to noslēguma kopvērtējumā Latvijas, Brazīlijas un Nīderlandes duetiem bija pa divām uzvarām, tāpēc vietu sadalījumu šo komandu vidū aprēķināja pēc to savstarpējo spēļu mazo punktu attiecības. Pirmo vietu ar attiecību +2 punkti izcīnīja brazīlieši, Nīderlandes sportistiem punktu attiecība bija neitrāla, bet Samoilovam/Šmēdiņam tā bija -2.

Pēc grupu turnīra apakšgrupas spēcīgākais duets automātiski iekļuva izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, bet no pirmās kārtas tajā startēja grupu otro un trešo vietu ieguvēji.

Samoilovs/Šmēdiņš ir vienīgie Latvijas pārstāvji šajā turnīrā.

Kā zināms, augusta izskaņā Samoilovs/Šmēdiņš otro reizi šosezon sasniedza kāda "Grand Slam" turnīra finālu, paliekot otrie Polijā notikušā Stare Jablonki turnīrā. Pašlaik sportisti samērā pārliecinoši ir pasaules ranga līderi un jau šajā posmā var nodrošināt pirmo vietu sezonas noslēguma kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!