Foto: FIVB

Sezonas pirmo "Grand Slam" turnīru Šanhajā trešdien pārliecinoši iesāka Latvijas labākais pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri ar divām uzvarām priekšlaicīgi sev nodrošināja iekļūšanu izslēgšanas cīņās.

Pērnās sezonas pasaules ranga pirmais numurs Samoilovs/ Šmēdiņš priekšsacīkšu C grupas pirmajā spēlē ar 2-0 (21:14, 21:14) pieveica ķīniešus Ha Likedzjanu/ Bao Dzjaņu, kuriem turnīrā ir 30.numurs. Latvijas duets sacensībās izlikts ar trešo numuru. Savukārt otrajā spēlē Latvijas pāris ar 2-1 (16:21, 21:10, 15:13) pārspēja vāciešus Markusu Bekermanu/ Mišu Urbacku (19.numurs).

Priekšsacīkstēs Samoilovam/ Šmēdiņam ceturtdien vēl jātiekas ar krieviem Konstantīnu Semjonovu/ Vjačeslavu Krasiļņikovu (14.numurs), taču jau pirms šīs spēles Latvijas sportisti nodrošinājuši sev vismas trešo vietu grupā un vietu izslēgšanas cīņās, kas sāksies piektdien. Ja savā grupā Samoilovs/ Šmēdiņš būs pirmie, tad "play off" sāks ar otro kārtu, ja būs otrie vai trešie - tad ar pirmo kārtu.

Atgādinām, ka divi citi Latvijas dueti Mārtiņš Pļaviņš/ Aleksandrs Solovejs un Ruslans Sorokins/ Edvarts Buivids šajā turnīrā nepārvarēja kvalifikāciju.

Pasaules tūres sezona "bīčistiem" sākās pagājušajā nedēļā Ķīnā ar "Fuzhou Open" sacensībām, kurās labākie no Latvijas sportistiem bija Samoilovs/ Šmēdiņš, izcīnot ceturto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!