Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ceturtdien tika pie otrās uzvaras Pasaules kausa Longbīčas "Grand Slam" turnīrā, nodrošinot sev vietu izslēgšanas spēlēs.

Nesen Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs startējušais Latvijas duets, kurš Longbīčas turnīrā ir izlikts ar otro numuru, B apakšgrupas otrās kārtas mačā ar 2-0 (21:14, 21:13) sagrāva Tilo Bakhausu/Štefanu Vindšeifu.

Samoilovs un Šmēdiņš abos setos jau to sākuma daļā ieguva drošu pārsvaru, kuru bez problēmām nosargāja.

Ar divām uzvarām Latvijas duets ir pirmajā vietā grupā. Grupu turnīru Samoilovs un Šmēdiņš noslēgts vēlāk piektdien pret Jonatanu Erdmanu un Benetu Poņevacu no Vācijas.

Jau ziņots, ka trešdien Samoilovs/Šmēdiņš pirmajā cīņā ar 2-1 (17:21, 21:17, 15:9) pieveica Čīles brālēnus Estevanu Grimaltu un Marko Grimaltu, kuri turnīrā izlikti ar 15. numuru.

Tikmēr Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kuri turnīrā ir izlikti ar 17. numuru, trešdien turnīru sāka ar 2-1 (21:16 18:21, 19:17) pārspējot poļus Mihalu Kadziolu un Jakubu Šalankeviču, kuriem ticis 16.numurs.

Piektdien Pļaviņš un Regža A apakšgrupas spēlēs tiksies ar amerikāņiem Filu Dalhauzeru un Nikolasu Lusenu, kuri olimpiskajās spēlēs aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kā arī francūžiem Romēnu di Žjantomaso un Maksimu Tjersī.

Sacensības Longbīčā ir pēdējais no četriem "Grand Slam" turnīriem šosezon. Jūnijā Samoilovs un Šmēdiņš uzvarēja latviešu līdzjutējiem iecienītajā Olštinas "Grand Slam" turnīrā.

Nākamajā nedēļā abi Latvijas dueti piedalīsies Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Jūrmalas "Masters" pludmales volejbola turnīrā.

Samoilovam un J. Šmēdiņam šis ir pirmais turnīrs pēc dalības olimpiskajās spēlēs, kur Latvijas labākais duets neizkļuva no apakšgrupas, ieņemot dalītu 19. vietu.

Samoilovam Riodežaneiro bija jau trešās olimpiskās spēles karjerā, jo 2008. gadā Pekinā viņš startēja kopā ar Pļaviņu, bet pirms četriem gadiem Londonā spēlēja kopā ar Ruslanu Sorokinu. Tikmēr Šmēdiņam šis bija otrais starts Olimpiādē. Pirms četriem gadiem viņš kopā ar Pļaviņu izcīnīja olimpisko bronzas medaļu.

2013. un 2014. gada sezonu Samoilovs un Šmēdiņš noslēdza kā pasaules ranga līderi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!