Foto: FIVB

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien izstājās no pasaules čempionāta, astotdaļfinālā spēlē atzīstot brazīliešu Evandru Gonsalvešu Oliveiru un Andrē Lojolu Šteinu pārākumu.

Samoilovs un Šmēdiņš, kuri turnīrā bija izlikti ar otro numuru, ar 0-2 (22:24, 19:21) piekāpās brazīliešiem Evandru Gonsalvešu Oliveiru un Andrē Lojolu Šteinu, lai arī pirmā seta laikā Latvijas sportistiem bija arī sešu punktu pārsvars.

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš turnīru noslēdza dalītā devītajā pozīcijā.

Dueli Latvijas pludmales volejbolisti iesāka pārliecinoši, kas pie rezultāta 7:4 lika pretiniekiem pieprasīt pārtraukumu. Tomēr Samoilovs un Šmēdiņš neapstājās, seta otrajā pusē sasniedzot pat sešu punktu pārsvaru (13:7). Brīdī, kad likās, ka jau seta liktenis ir izšķirts, brazīlieši veica izrāvienu, ar labām servēm un darbībām blokā gūstot vairākus punktus pēc kārtas un pēkšņi jau iegūstot setbumbu pie 20:19.

Pirmās divas setbumbas samazinot Latvijas sportisti atspēlēja, bet ar Šmēdiņa aizsardzību un Samoilova uzbrukumu jau paši Latvijas sportisti izvirzījās priekšā ar 22:21. Tomēr turpinājumā pretinieki veica vairākas labas serves un triumfēja pirmajā setā.

Otrā seta ievadā Latvijas sportisti nokļuva iedzinējos 1:3, tomēr ātri tika panākts izlīdzinājums un duelis turpinājās punkts punktā. Latvijas sportisti arī nokļuva iedzinējos ar 7:9, bet tehniskais pārtraukums tika sagaidīts pie 10:11. Tuvojoties seta izskaņai, Samoilovs un Šmēdiņš atradās iedzinējos ar 14:16, kas lika viņiem pieprasīt pārtraukumu.

Šoreiz Samoilovs un Šmēdiņš veica trīs punktu izrāvienu un pietuvojās līdz 18:18, tomēr sekmīgs noslēgums sportistiem neizdevās un tika piedzīvota neveiksme.

Ceturtdaļfinālā Evandru un Andrē tiksies ar pašreizējiem pasaules un olimpiskajiem čempioniem Alisonu Čeruti un Brunu Šmitu no Brazīlijas, kuri izlikti ar piekto numuru, vai kanādiešiem Benu Sekstonu un Čeimu Šelku, kuriem ir 13. numurs.

Kā ziņojām, dalītā 17. vietā šo čempionātu noslēdza pārējie divi Latvijas dueti Finsters/Točs un Pļaviņš/Regža.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!