Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sestdien iekļuva Romā notiekošajā "Grand Slam" sērijas posma pusfinālā.

Ar augsto sesto numuru izliktais Latvijas duets, kurš spēlējis iepriekšējo divu "Grand Slam" posmu finālos, ceturtdaļfināla mačā ar 2-1 (19:21, 22:20, 15:10) spraigā cīņā pārspēja brazīļus Rikardu Santušam/Alvaru Filju, kuri sacensībās izlikti ar devīto numuru.

Pusfināla sacensības risināsies svētdien, kur latvieši spēkosies ar citu duetu no Brazīlijas Alisonu Čeruti un Emanuelu Regu, kuri turnīrā izsēti ar septīto numuru.

Pirms tam Samoilova/J.Šmēdiņa duets astotdaļfināla mačā ar 2-0 (21:19, 22:20) sestdien uzvarēja ar pirmo numuru izsētos itāļus Paolo Nikolai un Danieli Lupo.

Jau ziņots, ka Samoilovs un J.Šmēdiņš savā apakšgrupā ieņēma otro vietu un cīnījās izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, kur tika galā ar sacensību 13.numuru Sebastjanu Dolingeru un Štefanu Vindšeifu no Vācijas, pieveicot viņus ar rezultātu 2-1 (18:21, 21:17, 15:10).

Savukārt iepriekš astotdaļfināla cīņā zaudējumu piedzīvoja ar 25.numuru izliktie Ruslans Sorokins un Toms Šmēdiņš - viņi spraigā cīņā piekāpās ar 11.numuru izliktajiem austriešiem Klemensam Dopleram un Aleksandram Horstam ar rezultātu 1-2 (21:18, 15:21, 10:15). Līdz ar to šis Latvijas duets sacensības noslēdza dalītā devītajā vietā.

Sorokins/T.Šmēdiņš savā apakšgrupā ieņēma trešo vietu un arī cīnījās izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Tajā viņi bija pārāki pār Nīderlandes sportistiem Dānu Spijkersu/Kristiānu Farenhorstu, kuriem ticis 20.numurs - uzvara ar rezultātu 2-1 (21:17, 15:21, 15:10).

Kā ziņots, vēl viens Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda šoreiz atkal nespēja kvalificēties izslēgšanas spēlēm, paliekot pēdējā pozīcijā savā apakšgrupā.

Pēc grupu turnīra katras apakšgrupas uzvarētāji uzreiz kvalificējās izslēgšanas turnīra otrajai kārtai, bet grupu otrās un trešās vietas ieguvēji spēkojās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Apakšgrupu ceturto vietu ieguvēji dalību sacensībās noslēdza ar ieņemtu dalītu 25.vietu.

Samoilovs/J.Šmēdiņš iepriekš šosezon uzvarēja "Grand Slam" posmā Brazīlijā, bet pagājušajā nedēļā tika arī līdz Nīderlandē notikušo sacensību finālam, kur gan nācās piekāpties Pedru Salgadu un Brunu Šmitam no Brazīlijas. Pēc šīs panākumu sērijas, kuras laikā tika izcīnītas 13 uzvaras pēc kārtas, latvieši pakāpušies uz augsto trešo vietu pasaules rangā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!