Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš svētdien sasniedza Romā notiekošā "Grand Slam" posma finālu, sērijas sacensību finālā iekļūstot jau trešajā turnīrā pēc kārtas.

Pusfināla cīņā ar sesto numuru izliktais Latvijas duets uzvarēja brazīliešus Alisonu Čeruti un Emanuelu Regu, kuri turnīrā izsēti ar septīto numuru. Latvieši bija pārāki ar rezultātu 2-0 (21:10, 21:14).

Finālā vēlāk svētdien Latvijas pārstāvji tiksies ar Filipu Dalhauzeru un Šonu Rozentālu no ASV, kuri izlikti ar trešo numuru. Viņi pusfinālā ar 2-1 (22:20, 18:21, 15:10) uzvarēja Pedru Salgadu un Brunu Šmitu no Brazīlijas, kuriem ticis otrais numurs.

Dalhauzers ir 2008.gada olimpiskais čempions, bet Rozentāls pērn saņēma pasaules gada labākā pludmales volejbolista balvu. Kopīgā pārī abi startē kopš šīs sezonas.

Samoilovs un J.Šmēdiņš savā apakšgrupā ar divām uzvarām trīs mačos ieņēma otro vietu un cīnījās izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, kur tika galā ar sacensību 13.numuru Sebastjanu Dolingeru un Štefanu Vindšeifu no Vācijas, pieveicot viņus ar rezultātu 2-1 (18:21, 21:17, 15:10).

Pēc tam Latvijas duets izslēgšanas turnīra otrās kārtas mačā ar 2-0 (21:19, 22:20) uzvarēja ar pirmo numuru izsētos itāļus Paolo Nikolai un Danieli Lupo, bet pusfinālā ar 2-1 (19:21, 22:20, 15:10) spraigā cīņā pārspēja arī brazīliešus Rikardu Santušu/Alvaru Filju, kuri sacensībās bija izlikti ar devīto numuru.

Samoilovs/J.Šmēdiņš iepriekš šosezon uzvarēja "Grand Slam" posmā Brazīlijā, bet pagājušajā nedēļā tika arī līdz Nīderlandē notikušo sacensību finālam, kur gan nācās piekāpties Pedru Salgadu un Brunu Šmitam no Brazīlijas. Pēc šīs panākumu sērijas, kuras laikā tika izcīnītas 13 uzvaras pēc kārtas, latvieši pakāpušies uz augsto trešo vietu pasaules rangā.

Latvijas pludmales volejbolisti augstākā līmeņa sacensību finālā spēlējuši piecas reizes. Tā Samoilovs ar Ruslanu Sorokinu 2009.gadā izcīnīja otro vietu Pasaules kausa posmā Norvēģijā, J.Šmēdiņš ar Mārtiņu Pļaviņu 2010.gadā izcīnīja otro vietu Pasaules kausa posmā Marseļā, bet pērn viņi uzvarēja sezonas noslēdzošajā "Grand Slam" posmā, kas risinājās Polijā.

Kā ziņots, šī turnīra izslēgšanas otrajā kārtā zaudējumu piedzīvoja Sorokins un Toms Šmēdiņš, ierindojoties dalītā devītajā vietā. Savukārt Pļaviņš un Jānis Pēda šoreiz atkal nespēja kvalificēties izslēgšanas spēlēm, paliekot pēdējā, ceturtajā, pozīcijā savā apakšgrupā un ieņemot dalītu 25.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!