Foto: Publicitātes foto

Latvijas pludmales volejbola vadošais duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš trešdien Austrijas pilsētā Klāgenfurtē ar uzvaru sāka Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīru.

Latvijas duets, kas turnīrā izlikts ar otro numuru, B grpas pirmajā spēlē sīvā cīņā ar 2-0 (21:17, 21:19) pieveica mājiniekus Aleksandru Hūberu/Robinu Zeidlu (izlikti ar 31. numuru), kuri turnīrā startē ar īpašo ielūgumu jeb "wild card".

Turnīra turpinājumā ceturtdien Samoilovu/Šmēdiņu gaida cīņa ar spāņiem Fransisko Marko/Kristianu Garsiju (18. numurs), bet grupu turnīru viņi pabeigs ar spēli pret itāliešiem Aleksu Ranjēri/Adrianu Karambulu (15. numurs).

No pretiniekiem šosezon labākie rezultāti bijuši itāļiem, kuri ieņēma 3. vietu "Major" posmā Porečā, bet Gštādas "Major" turnīrā palika ceturtie. Tāpat Ranjēri, taču kopā ar Marko Kaminati (Marco Caminati) uzvarēja Lucernas "Open" sērijas posmā.

Marko/Garsijas šosezon labākie rezultāti bija dalītas 17. vietas, kuras viņi ieguva pasaules čempionātā, Jūrmalas "Masters" un I Eiropas spēlēs. Pērn viņu sniegums bija labāks, tostarp 2. vieta vienā no "Open" kategorijas posmiem.

Savukārt Hūbers/Zeidls šosezon augstāk par 33. vietu Pasaules tūrē nav bijuši, tādu pat vietu ieņemot arī pasaules čempionātā, bet Jūrmalas "Masters" viņi bija 17. vietā.

Eiropas čempionāta pamatturnīrā startēs 32 dueti, kuri ir sadalīti astoņās grupās pa četrām komandām katrā. Grupu uzvarētāji iekļūs uzreiz astotdaļfinālā, bet otro un trešo vietu ieguvējas spēlēs izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, kamēr grupu vājākajām komandām turnīrs būs noslēdzies.

Samoilovs/Šmēdiņš būs vienīgie Latvijas pārstāvji Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Grupu turnīra spēles vīriešiem sāksies trešdien un ilgs līdz piektdienai, kad notiks arī pirmā izslēgšanas spēļu kārta. Astotdaļfināls un ceturtdaļfināls notiks sestdien, bet pusfināls un spēles par medaļām svētdien.

Samoilovs/Šmēdiņš iepriekšējos divos Eiropas čempionāta finālturnīros izcīnīja sudraba medaļas. Pērn Itālijas pilsētā Kaljāri viņi finālā zaudēja mājiniekiem Paolo Nikolai/Danielem Lupo, bet 2013. gadā, kad finālturnīrs arī norisinājās Klāgenfurtē, viņi atzina spāņu Pablo Ereras/Adriana Gaviras pārākumu.

Jau ziņots, ka maijā Eiropas čempionāta "Masters" sērijas posms norisinājās Jūrmalā, kur Samoilovs/Šmēdiņš izcīnīja trešo vietu. Šīs sezonas labākais sasniegums abiem ir izcīnītā 2. vieta Gštādas "Major" sērijas turnīrā Šveicē, savukārt Maskavas un Jokohomas "Grand Slam" turnīros, kā arī Lucernas "Open" turnīrā viņi ieņēma dalītu 9. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!