Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sestdien iekļuva Eiropas čempionāta pusfinālā, kur iesaistīsies medaļu sadalīšanā.

Ceturtdaļfināla spēlē ar otro numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš ar rezultātu 2-0 (21:18, 24:22) pārspēja spāņus Pablo Ereru/Adrianu Gaviru (7.numurs). Šis mačs bija 2013. gada Eiropas čempionāta fināla atkārtojums, latviešiem revanšējoties par zaudējumu.

Mača sākumā pārliecinošāk darbojās Latvijas duets, izvirzoties vadībā ar 9:4. Uz brīdi Samoilovs/Šmēdiņš ieguva pat sešu punktu pārsvaru, tomēr tad spāņi pietuvojās līdz 11:14. Seta izskaņā latvieši bija vadībā ar 20:16, un ar trešo piegājienu izdevās realizēt setbumbu.

Spāņi otrā seta sākumā spēlēja apņēmīgi, panākot rezultātu 5:3, taču pāris epizodes vēlāk Samoilovs/Šmēdiņš nonāca jau trīs punktu iedzinējos. Turpinājumā latvieši sāka atspēlēšanos līdz rezultāts kļuva neizšķirts 19:19. Ar skaistām epizodēm gan aizsardzībā, gan uzbrukumā Samoilovs/Šmēdiņš ieguva mačbumbas, tomēr pirmās trīs izmantot neizdevās. Samoilovs ar bloku panāca ceturto mačbumbu un Šmēdiņš ar servi guva uzvaru nesošo punktu.

Pusfinālā Samoilovs/Šmēdiņš sestdien plkst. 12.15 tiksies ar Aleksandru Brūveru/Robertu Mēuvsenu (3. numurs) no Nīderlandes. Samoilovs/Šmēdiņš iepriekšējos divos Eiropas čempionāta finālturnīros izcīnīja sudraba medaļas.

Iepriekš sestdien norisinājās arī astotdaļfināla spēle, kurāSamoilovs/Šmēdiņš ar rezultātu 2-1 (21:17, 20:22, 15:12) pārspēja vāciešus Aleksandru Valkenhorstu un Stefanu Vindšeifu (8.numurs).

Pēc līdzīga spēles sākuma Samoilovam/Šmēdiņam līdz tehniskajam pārtraukumam izdevās iegūt trīs punktu pārsvaru (12:9), bet turpinājumā izdevās veiksmīgo sniegumu turpināt un diezgan pārliecinoši uzvarēt pirmo setu.

Otrajā setā latvieši ātri ieguva četru punktu pārsvaru, ko spēja vēlāk palielināt līdz pieciem punktiem – 13:8. Taču otrā seta noslēgumā pēc vairākām Latvijas dueta kļūdām vācieši spēja panākt rezultātu 18:18. Latvieši tā arī nespēja atgūties pēc neveiksmīgajām epizodēm un zaudēja otrā seta izskaņā – 20:22.

Trešā seta sākums ritēja punkts punktā, līdz Samoilovs/Šmēdiņš izvirzījās vadībā ar 7:5. Šoreiz pārsvars tika nosargāts, izcīnot uzvaru.

Jau vēstīts, ka Latvijas vadošais pludmales volejbola duets B apakšgrupā izcīnīja trīs uzvaras trīs spēlēs, kas garantēja vietu astotdaļfinālā.

Jau ziņots, ka turnīra pirmajā spēlē Samoilovs/ Šmēdiņš trešdien ar 2-0 (21:17, 21:19) pieveica mājiniekus Aleksandru Hūberu/Robinu Zeidlu (izlikti ar 31. numuru), kuri turnīrā startē ar īpašo ielūgumu jeb "wild card". Savukārt otrajā mačā ceturtdien Samoilovs/ Šmēdiņš 36 minūšu laikā ar 2-0 (21:19, 21:14) pieveica spāņus Fransisko Marko/Kristianu Garsiju (18. numurs). Trešajā spēlē Latvijas pāris, kas turnīrā izlikts ar otro numuru, ar 2-0 (21:17, pieveica itāļus Aleksu Ranjēri/Adrianu Karambulu (15. numurs).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!