Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš svētdien ieguva Austrijā notiekošā Eiropas čempionāta sudraba medaļu.

Finālā turnīra galvenie favorīti Samoilovs/Šmēdiņš ar rezultātu 0-2 (19:21, 17:21) zaudēja spāņiem Pavlo Erreram un Adrianam Gaviram (7.).

Pirmā seta sākumā latvieši izvirzījās vadībā ar 5:3, taču spāņi ātri izlīdzināja rezultātu. Līdzīga cīņa bija vērojama arī turpinājumā, bet tad spāņi veica izrāvienu, panākot 10:7. Latvijas duets prata pietuvoties līdz viena punkta deficītam, bet līdz seta beigām tā arī nespēja pārņemt vadību. Spānijas duets pie 18:20 ieguva divas setbumbas, pirmo Samoilovam izdevās atspēlēt, bet ar otro piegājienu spāņi guva uzvaru setā.

Otrais sets iesākās līdzīgi, bet tad trīs punktu pārsvaru ieguva latvieši (7:4). Spāņi ātri panāca izlīdzinājumu, bet pēcāk jau izvirzījās vadībā. Samoilovs/Šmēdiņš atkal panāca izlīdzinājumu (11:11 un 13:13). Tad starp spēlētājiem un tiesnešiem bija diskusija par mača rezultātu. Spēlei atsākoties spāņi panāca rezultātu 18:16, un Latvija duets vairs nespēja atspēlēties.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi

Kā ziņojām, apakšgrupu turnīrā Samoilovs/J.Šmēdiņš J grupā ar divām uzvarām trīs mačos un izcīnītu pirmo pozīciju nodrošināja vietu izslēgšanas spēļu otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā. Astotdaļfināla spēlē, kas notika sestdien no rīta, viņi  ar rezultātu 2-0 (28:26, 21:14) pārspēja nīderlandiešus Jonu Stjekemu/Kristiānu Varenhorstu (27.), bet ceturtdaļfinālā ar 2-0 (21:15, 21:13) tika galā ar norvēģiem Īveru Horemu un Jeiru Eitūnu (17.). Savukārt pusfinālā ar rezultātu 2-1 (15:21, 21-13, 15:8) tika pārspēti poļi Gžegožs Fijaleks un Mariušs Prudels (5.numurs).

Tikmēr cits Latvijas duets Ruslans Sorokins un Toms Šmēdiņš trīs mačos piedzīvoja trīs zaudējumus un grupā ieņēma pēdējo, ceturto, pozīciju, kas licis noslēgt dalību sacensībās ar ieņemtu dalītu 25.vietu.

Atgādinām, ka sezonas pirmajā pusē trijos "Grand Slam" sacensību posmos pēc kārtas Samoilovs un Šmēdiņš spēlēja finālos, bet iepriekšējos divos posmos izstājās ceturtdaļfinālā. Savukārt pasaules čempionātā latvieši izstājās astotdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!