Foto: Publicitātes foto

Latvijas vadošais pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš ceturtdien Maskavā sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīra posmā tika pie uzvaras un cieta zaudējumu grupu turnīrā, kas viņiem ļāva iekļūt sacensību izslēgšanas kārtā.

Turnīrā ar 5. numuru izliktie Latvijas volejbolisti dienas pirmajā spēlē ar 2-1 (19-21, 21-14, 15-12) uzvarēja Filipu Gabatūleru/Mirko Gersonu (Philip Gabathuler/Mirco Gerson; 21.) no Šveices, taču grupas pēdējā spēlē ar 0-2 (16-21, 17-21) zaudēja spāņiem Pablo Ereram/Adrianam Gaviram (Pablo Herrera/Adrian Gavira; 12.) un grupā palika otrie.

Par E grupas uzvarētājiem kļuva Erera/Gavira, kuri uzreiz iekļuva otrajā izslēgšanas spēļu kārtā, lai gan viņiem tāpat kā Samoilovam/Šmēdiņam bija divas uzvaras trīs spēlēs. Latvijas duets un trešo vietu grupā ieņēmušie šveicieši piektdien rīta pusē startēs izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Kā vēstīts, tad grupu turnīra pirmajā spēlē trešdien Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-0 (21-17, 21-19) uzvarēja Krievijas pludmales volejbolistus Dmitriju Barsuku/Jaroslavu Koškarevu (Dmitri Barsouk/Yaroslav Koshkarev; 28.), kuri grupā palika pēdējie un izslēgšanas mačos netika.

Pamatturnīrā 32 dueti bija sadalīti astoņās grupās pa četrām komandām katrā.

Jau ziņots, ka trīs Latvijas duetiem otrdien neizdevās pārvarēt kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu. Zaudējumus piedzīvoja Mārtiņš Pļaviņš/Hermans Egleskalns, Ruslans Sorokins/Aleksandrs Solovejs, bet dāmu konkurencē Alise Lece/Marta Ozoliņa.Visi trīs Latvijas dueti tika ierindoti dalītā 41. vietā, nopelnot pa 40 reitinga punktiem.

Maskavā risinās pirmais no šosezon pieciem plānotajiem Pasaules tūres "Grand Slam" posmiem. Līdzīga līmeņa turnīri tiks aizvadīti arī ASV (divi posmi), Japānā un Polijā. "Grand Slam" turnīrā Maskavā volejbolisti sadalīs 800 000 ASV dolāru lielu naudas balvu fondu.

Samoilovs/Šmēdiņš Maskavas "Grand Slam" uzvarēja 2013. gadā, bet pērn viņi ieņēma dalītu 5. vietu. Pludmales volejbola Pasaules tūres sezonā vīriešiem būs astoņi "Open" kategorijas posmi, pieci "Grand Slam" kategorijas turnīri, trīs "Major" kategorijas turnīri, kā arī pasaules čempionāts Nīderlandē un sezonas finālturnīrs ASV. Visos turnīros volejbolisti cīnīsies par Starptautiskās volejbola federācijas (FIVB) pludmales volejbola pasaules ranga punktiem, kuri būs svarīgi cīnoties par olimpiskajām ceļazīmēm uz 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!