Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien pārvarēja Šveicē notiekošā sezonas otrā Pasaules kausa "Open" kategorijas posma izslēgšanas sacensību pirmo kārtu, sasniedzot astotdaļfinālu.

Aizvadītajā mačā ar otro numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-0 (21:17, 21:17) droši apspēlēja Baltkrievijas duetu - Aleksandru Dzjadku un Aleksandru Kavaļenku, kuri šoreiz izlikti ar 20.numuru, bet pērn Latvijas labākajiem pludmales volejbolistiem piekāpās Jūrmalā notikušajā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Satellite" sērijas turnīrā.

Līdz ar to astotdaļfinālā Samoilovs un Šmēdiņš sestdien spēkosies ar krieviem Konstantīnu Semjonovu un Vjačeslavu Krasiļņikovu, kuri izlikti ar augsto trešo numuru.

Kā zināms, apakšgrupu turnīrā Samoilovs/Šmēdiņš guva vienu uzvaru trijos mačos.

Sākotnēji ceturtdien Latvijas duets ar 2-0 (21:17, 21:16) pārliecinoši pārspēja amerikāņus Dereku Olsonu un Hadsonu Beitsu, bet pēc tam cieta arī zaudējumu, spraigā cīņā ar 1-2 (21:15, 17:21, 13:15) piekāpjoties pārim no Venecuēlas Džeksonam Enrikesam un Hesusam Fanje, kuri sacensībās izlikti ar 18.numuru. Savukārt grupas noslēdzošajā mačā viņi piektdien ar 1-2 (21:17, 20:22, 12:15) piekāpās vāciešiem Jonatanam Erdmanam un Markusam Popam, kuriem dots 15.numurs.

Ar vienu uzvaru trīs spēlēs Samoilovs/Šmēdiņš ierindojās B apakšgrupas kopvērtējuma trešajā vietā. Pamatturnīrā 32 pāri bija sadalīti astoņās grupās, pa četriem duetiem katrā. Grupu uzvarētāji uzreiz iekļuva izslēgšanas spēļu otrajā kārtā, bet otro un trešo vietu ieguvēji iekļuva izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Cīņas par medaļām notiks svētdien.

Šis Latvijas vadošajam pludmales volejbola pārim ir pirmais Pasaules kausa posms šosezon.

Kā ziņots, cits Latvijas pludmales volejbola pāris Ruslans Sorokins un Aleksandrs Solovejs trešdien nesasniedza šī posma pamatturnīru, kvalifikācijas otrajā kārtā piekāpjoties brazīliešiem Andrē Lojolam un Viniči Kostam. Līdz ar to Solovejs/Sorokins sacensības noslēdza dalītā 33.vietā, iegūstot 60 reitinga punktus.

Pirms tam kvalifikācijas turnīra valsts kvotas cīņā Sorokins/Solovejs spraigā cīņā otrdien pārspēja citu Latvijas pāri Mārtiņu Pļaviņu un Hermani Egleskalnu.

Pasaules kausa sezonā vīriešiem būs astoņi "Open" kategorijas posmi, tāpat notiks pieci "Grand Slam" kategorijas turnīri, trīs jaunizveidotie "Major" kategorijas turnīri, kā arī pasaules čempionāts Nīderlandē un sezonas finālturnīrs ASV. Paredzams, ka pasaules čempionātā Latviju pārstāvēs vien Samoilovs ar Šmēdiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!