Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš/ Haralds Regža Polijā, Olštinā, notiekošā pasaules tūres posma priekšsacīkšu pēdējā spēlē guva uzvaru un izslēgšanas turnīru sāks ar otro kārtu jeb astotdaļfinālu. Savukārt valsts labākais duets Aleksandrs Samoilovs/ Jānis Šmēdiņš piektdien piedzīvoja divus zaudējumus un turnīru noslēdza dalītā 17. vietā.

E grupā negaidīti uzvaru izcīnīja Pļaviņš/ Regža, kas tādējādi sev jau nodrošinājuši vismaz dalītu devīto vietu. Cīņā par pirmo vietu E grupā Latvijas sportisti ar 2-1 (20:22, 21:17, 15:11) pieveica austriešus Martinu Ermakoru/ Moricu Pristaucu.

Savukārt cīņā par uzvaru G grupā Samoilovs/ Šmēdiņš ar 1-2 (21:19, 16:21, 11:15) zaudēja kanādiešiem Semam Pedlovam/ Semam Šehteram. Tādējādi savā apakšgrupā Latvijas duets palika otrais un izslēgšanas turnīru sāks ar pirmo kārtu, bet kanādieši kā grupas uzvarētāji sev nodrošināja tiešo ceļazīmi uz "play off" otro kārtu.

Vēlāk Samoilovs/ Šmēdiņš piedzīvoja vēl vienu zaudējumu, izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 0-2 (20:22, 12:21) piekāpjoties krieviem Oļegam Stojanovskim/ Artjomam Jarzutkinam.

Olštinas turnīrā priekšsacīkstēs katrā grupā pēc ranga labākā komanda tikās ar ceturto spēcīgāko, bet otrā duelī spēlēja grupas otrā un trešā komanda. Uzvarētājas nodrošināja iekļūšanu "play off" un cīnījās par pirmo vietu grupā, kas ļāva pēc tam izslēgšanas turnīru sākt no otrās kārtas. Savukārt grupā pirmajā spēlē zaudējušās komandas cīnījās par trešo vietu grupā un iekļūšanu "play off".

Olštinas turnīrā kvalifikācijā spēlēja vēl četri Latvijas dueti. Vīriešu atlases turnīru nepārvarēja Toms Šmēdiņš/ Aleksejs Solovejs un Rihards Finsters/ Edgars Točs, bet dāmu turnīrā zaudējumus kvalifikācijā piedzīvoja Tīna Graudiņa/ Anastasija Kravčenoka un Alise Lece/Marta Ozoliņa.

Olštinas posms ir pasaules tūres četru zvaigžņu jeb otrā augstākā līmeņa sacensības. Nozīmīgākas sacensības par četru zvaigžņu posmiem ir pasaules čempionāts, "Major" turnīri un sezonas noslēguma posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!