Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola dueti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kā arī Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs piektdien Pasaules kausa izcīņas četru zvaigžņu posmā Hāgā sasniedza astotdaļfinālu.

Ar trešo numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš C grupas mačā ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:18) pieveica amerikāņus Kesiju Patersonu un Stefordu Sliku, kuri izlikti ar 17. numuru.

Šī latviešiem bija otrā uzvara, jo pirms tam viņi pieveica Vasiliju Ivanovu un Iļju Lešukovu no Krievijas. Divi panākumi ļāva Samoilovam/Šmēdiņam iekļūt astotdaļfinālā.

Cits Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri izlikti ar 19. numuru, ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:18) pārspēja turnīra pirmo numuru Aleksandru Broiveru un Robertu Mēuvsenu, kas ir sacensību mājinieki.

Pirms tam Pļaviņš/Točs uzvarēja Jusefu Krū un Kvinsiju Ažē no Francijas. Divas uzvaras deva vietu astotdaļfinālā jeb izslēgšanas spēļu otrajā kārtā.

Savukārt trešajām Latvijas vīru duetam Rihardam Finsteram un Aleksandram Solovejam turnīrs noslēdzies dalītā 25. vietā.

Dāmu konkurencē Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka sasniedza izslēgšanas spēles, bet pirmajā kārtā zaudēja un turnīru noslēdza 17. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!