Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas un Igaunijas apvienotā vīriešu volejbola čempionāta - "Schenker" līgas - Latvijas klubu duelī sestdien "Daugavpils Universitāte" (DU) Rēzeknē ar 3-2 (17:25, 25:19, 26:24, 15:25, 15:10) uzvarēja "Lāse-R/Rīga".

Rezultatīvākais mājinieku komandā bija Jānis Vāvers, kurš guva 18 punktus, bet 13 punkti Andreja Zavorotnija kontā.

Tikmēr DU rezultatīvākais spēlētājs bija Vitālijs Cinne, kurš guva 14 punktus, kamēr Haraldam Regžam 12 punkti.

DU tādējādi svinēja sesto uzvaru pēc kārtas.

Citā sestdienas spēlē Latvijas sportista Andreja Baburova pārstāvētā iepriekšējo piecu gadu līgas čempionvienība Tallinas "Selver" ar 3-1 (25:20, 18:25, 25:16, 25:22) savā laukumā uzvarēja Veru "Valio" komandu.

Kopvērtējumā DU kontā ir 16 punkti astoņās spēlēs, kas tai dod otro vietu. "Lāse-R/Rīga" ar 11 punktiem sešās spēlēs atrodas piektajā vietā, "Poliurs/Ozolnieki" izcīnījuši deviņus punktus septiņās cīņās, ieņemot septīto pozīciju, bet "Biolars" ar deviņiem punktiem septiņās spēlēs atrodas vienu vietu zemāk.

Čempionāta līderi ar 20 punktiem septiņos mačos ir "Selver"

Visas desmit komandas regulārajā čempionātā aizvadīs divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņas spēcīgākās iekļūs izslēgšanas turnīrā.

Kā ziņots, iepriekšējos piecos gados "Schenker" līgā triumfējusi "Selver" vienība, kas šosezon gan palikusi nedaudz vājāka, bet "Poliurs/Ozolnieki" komanda aizvadītajā sezonā turnīru noslēdza trešajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!