Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolists Jānis Šmēdiņš atzīts par Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) pludmales volejbola Pasaules kausa tūres labāko cēlāju, bet Aleksandrs Samoilovs ieguva atzinību "Gada sportists", vēsta organizācijas paziņojums.

Šmēdiņš un Samoilovs aizvadītajā sezonā uzvarēja četru zvaigžņu turnīros Maskavā un Portugāles pilsētā Ešpiņu, Eiropas čempionātā viņi ierindojās otrajā vietā, bet Varšavā (četru zvaigžņu turnīrs) un ASV pilsētā Fortlauderdelilā (piecu zvaigžņu turnīrs) izcīnītas trešās vietas.

Šmēdiņš pēc FIVB sezonas tiek apbalvots jau kārtējo reizi. 2013. gadā viņš arī tika atzīts par labāko cēlāju, 2014. gadā viņš bija labākais servētājs, bet nākamajās divās sezonās viņu nosauca par labāko uzbrukuma spēlētāju.

Savukārt Samoilovs balvu "Gada sportists" dalīja ar 43 gadus veco Brazīlijas pludmales volejbolistu Rikardu Santušu.

Aizvadītās sezonas lielāko pārsteigumu autori norvēģi Anderss Mols un Kristians Serums saņēma lielāko daļu apbalvojumu. Molu atzina par vērtīgāko spēlētāju, labāko bloķētāju, progresējušāko spēlētāju un labāko uzbrukuma spēlētāju, bet Serums tika apbalvots kā labākais aizsardzības spēlētājs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!