Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbolisti Toms Šmēdiņš un Mārtiņš Dauburs ceturtdien ar tehnisko uzvaru noslēdza Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) notiekošo sezonas noslēdzošo Pasaules kausa izcīņas "Open" sērijas posmu.

Neko neizšķirošā mačā Latvijas duetam, kas turnīrā bija izlikts ar 25.numuru, ceturtdien vajadzēja spēkoties ar Danielu Dīringu un Geretu Meju no Kanādas, kuriem ticis 24.numurs, tomēr viņi izlēma atteikties no šī dueļa un ciest tehnisko zaudējumu.

Tiesa, jau pirms šī mača Šmēdiņš/Dauburs bija zaudējuši izredzes izkļūt no apakšgrupas, jo viņi bija zaudējuši abas pirmās turnīra spēles, kamēr Dīrings/Mejs tajās bija guvuši panākumus.

Jau vēstīts, ka H apakšgrupas pirmās kārtas cīņā latvieši ar rezultātu 0-2 (12:21, 15:21) trešdien zaudēja astotā numura īpašniekiem Sebastjanam Fuksam un Tomasam Kačmarekam no Vācijas.

Vēlāk otrās kārtas mačā Latvijas pārstāvji ar 1-2 (19:21, 21:12, 8:15) zaudēja arī Grantam Goldšmitam un Leo Viljamsam no DĀR, kuri izlikti ar devīto numuru.

Pēc grupu turnīra katras apakšgrupas uzvarētāji automātiski kvalificējas izslēgšanas turnīra otrajai kārtai, bet tā pirmajā kārtā sacentīsies grupu otro un trešo vietu ieguvēji.

Latvijas pāris šo posmu noslēdza ar pēdējo - ceturto - vietu H apakšgrupā un ieņemtu dalītu 25.vietu.

T.Šmēdiņš kopā ar Dauburu iepriekš novembra vidū vienā pārī spēlēja arī Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) iekštelpu sacensībās Rīgā. Vēl pirms tam T.Šmēdiņš vienās Pasaules kausa izcīņas "Open" sērijas sacensībās sacentās kopā ar Aleksandru Samoilovu. Sezonu T.Šmēdiņš neveiksmīgi bija uzsācis duetā arī Jāni Pēdu.

Šajā posmā nepiedalās Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri jau priekšlaicīgi nodrošinājuši pirmo vietu Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā. Viņi to spējuši paveikt otro gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!