Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbolisti Edgars Točs un Rihards Finsters svētdien pasaules čempionātā, kas risinās Austrijas galvaspilsētā Vīnē, cieta otro neveiksmi apakšgrupu turnīrā.

Pasaules čempionāta debitanti Točs/Finsters, kuriem turnīrā ir 30. numurs, F grupas mačā ar 0-2 (14:21, 16:21) atzina sacensībās ar sesto numuru izlikto Krievijas volejbolistu Ņikitas Ļamina un Vjačeslava Krasiļņikova pārākumu, ciešot otro neveiksmi divos mačos.

Spēles sākums bija līdzvērtīgs un pirmā seta tehniskajā pārtraukumā Točs/Finsters devās esot zaudētājos tikai ar 10:11. Tomēr pēc tam krietni pārāki bija pretinieki, gūstot drošu uzvaru setā.

Savukārt otrā seta sakumā Latvijas duets izvirzījās vadībā ar 3:1, tomēr pēc tam sekoja kļūdu un neveiksmju virkne, kas sāncenšiem ļāva pārņemt vadību ar 7:4. Turpinājumā Krievijas volejbolisti, kuri šogad aizvada teicamu sezonu, jo viņiem izdevies uzvarēt divos Pasaules kausa posmos, spēja noturēt pārsvaru, Latvijas duetu tuvāk par trīs punktiem nelaižot.

Točs/Finsters cieta otro neveiksmi divos mačos un apakšgrupas pēdējā spēlē otrdien tiksies ar Marokas volejbolistiem Muhamedu Abiču un Zuheiru Elgraui, cīnoties par vietu izslēgšanas spēlēs, kamēr Ļamins/Krasiļņikovs tika pie otrās uzvaras un jau ir garantējuši vietu "play-off" mačos.

Jau vēstīts, ka Točs/Finsters pirmajā šī turnīra spēlē piektdien ar 1-2 (14:21, 21:19, 13:15) piekāpās beļģiem Drīsam Kokelkorenam un Tomam van Vallem, kuriem turnīrā ticis 19.numurs, kamēr Krievijas duets ar 2-0 (21:16, 21:14) pārliecinoši pieveica marokāņus Muhamedu Abiču un Zuheiru Elgraui, kuriem ticis 43. numurs.

Vēl svētdien Latvijas vadošie pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri turnīrā izlikti ar otro numuru, B grupas duelī plkst.12 spēkosies ar sacensību 26. numuru vāciešiem Markusu Bekermanu un Larsu Flīgenu.

Pasaules čempionāta pirmajā mačā Latvijas pāris ar 2-0 (21:19, 21:11) pārspēja venecuēliešus Karlosu Ranhelu un Honatanu Golindano, kuri izlikti ar 48. numuru, bet Bekermans/Flīgens ar 0-2 (19:21, 15:21) atzina turnīra 23.numura Žefersona Santuša Pereira un Šerifa Junussi no Kataras pārākumu.

Samoilovs/Šmēdiņš noslēdzošo grupas maču aizvadīs otrdien pret Kataras pāri.

Jau ziņots, ka sestdien zaudējumu pirmajā pasaules čempionāta mačā cieta ar 29.numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kuri E apakšgrupas cīņā ar 0-2 (14:21, 19:21) piekāpās ar 20. numuru izliktajiem čīliešiem Estevanam Grimaltam un Marko Grimaltam.

Nākamo spēli latvieši aizvadīs pirmdien, kad tiksies ar Riodežaneiro olimpisko spēļu čempioniem Alisonu Čeruti un Brunu Šmitu no Brazīlijas, kuri izlikti ar piekto numuru. Viņi savā pirmajā spēlē pārliecinoši ar 2-0 (21:13, 21:13) uzvarēja Mozambikas pāri Aldevino Nguvo un Justino Tovelu, kuri izlikti ar 44.numuru.

Pasaules čempionātā 48 pāri sadalīti 12 apakšgrupās pa četriem katrā. Pēc viena apļa turnīra katras grupas divas labākās vienības, kā arī četri no 12 trešo vietu ieguvējiem kvalificēsies izslēgšanas sacensībām. Savukārt pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas tiks salozētas pa pāriem un cīnīsies par vēl četrām ceļazīmēm uz izslēgšanas turnīru, kurā grupu uzvarētājām pirmā kārta būs brīva.

Šajā sezonā labāko sniegumu no Latvijas pludmales volejbolistiem rādījuši Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Regža, kuri aizcīnījušies līdz Pasaules kausa posmu pusfināliem.

Latvijas pludmales volejbolisti pasaules čempionātā startē ar trim duetiem, jo pērn Samoilovs un Šmēdiņš triumfēja Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Masters" sērijas turnīrā, tādējādi nodrošinot latviešiem vēl vienu ceļazīmi.

Pirms diviem gadiem pasaules čempionātā Šmēdiņa traumas dēļ Samoilovs spēlēja kopā ar Pļaviņu. Latvijas pāris triumfēja apakšgrupā, bet apstājās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kamēr par čempioniem tika kronēti Alisons un Brunu.

Pasaules čempionāts pludmales volejbolā norisināsies līdz 6.augustam, bet vēl pēc divām nedēļām Jūrmalā notiks Eiropas čempionāta fināls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!