Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbolisti Toms Šmēdiņš un Reinis Pekmanis svētdien triumfēja Lietuvā notikušajā Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) trešajā posmā.

Šmēdiņš un Pekmanis vien savā otrajā kopējā turnīrā bija izlikti ar 11.numuru, tomēr triumfēja visos piecos mačos. Finālā latvieši ar 3-1 (15:8, 8:15, 16:14, 15:7) pārspēja krievus Ruslanu Bikanovu un Ņikitu Ļaminu, kuri bija izlikti ar desmito numuru.

Zīmīgi, ka pirms tam otrajā kārtā Šmēdiņš un Pekmanis piecu setu cīņā uzveica spēcīgos Mārtiņu Pļaviņu un Aleksandru Soloveju, kuri vēlāk zaudēja vēl vienā mačā, turnīru noslēdzot dalītā piektajā vietā.

Tikmēr trešais Latvijas duets pamatsacensībās bija Ruslans Sorokins un Edvarts Buivids, kuri palika dalītā devītajā vietā.

Kā zināms, pirms tam ceturtdien un piektdien lielākā daļa Latvijas pāru piedalījās Latvijas pludmales volejbola čempionāta - "Ergo Open" - trešā posma - "Bigbank" Saulkrastu kokteilis, bet Sorokins un Buivids Serbijā sacentās Eiropas čempionāta "Masters" posmā, kurā neizkļuva no apakšgrupas.

Iepriekš šosezon EEVZA pirmajā posmā Lietuvā sacentās dāmu komandas, piekto vietu izcīnot Martai Ozoliņai un Rūtai Treijai, bet otrajā etapā Baltkrievijā starp vīru komandām otrie bija Sorokins un Buivids.

Jūlija otrajā pusē Baltkrievijā gaidāms etaps dāmu komandām, bet EEVZA sezona noslēgsies novembra vidū Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!