Foto: LETA
Latvijas volejbola izlase 2017. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra atbildes spēlē pret Igauniju būs mierīgāka, jo pirmajā mačā ieguva pārliecību, uzskata valstsvienības galvenais treneris Raimonds Vilde.

Vēstīts, ka Latvijas volejbolisti 2017. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izšķirošās, trešās, kārtas pirmajā spēlē Jelgavā sestdien ar rezultātu 2-3 (17:25, 25:16, 19:25, 25:22, 12:15) piekāpās Igaunijai.

"Pirmajā setā čaļiem bija grūti spēlēt pie šādām tribīnēm, turklāt nervozitātes dēļ nenostrādāja mūsu līdzeklis serve. Igaunijā būsim mierīgāki, nosvērtāki, un viss būs kārtībā, jo ieguvām pārliecību," pēc mača atzina Vilde.

Kā stāstīja treneris, bija daudzi sīkumi, kuri spēles gaitā pārvērtās zaudētos punktos.

"Jākoncentrējas katrai pretinieku servei, bet mēs ar to tiksim galā. Šāda atmosfēra daudziem ir pirmoreiz, bet mēs centāmies," teica Vilde.

Treneris uzskata, ka Latvijas izlases volejbolistiem vajag pretiniekiem uzspiest savu servi, lai viņus dabūtu prom no tīkla.

"Abas komandas pazīst viena otru, pārsteigumi nav. Mums ir raksturs un gribēšana," uzsvēra Vilde.

Latvijas izlase par zaudējumu trīs setos tika pie viena punkta, bet igauņi nopelnīja divus punktus.

Divu spēļu summā uzvarētājs tiks skaitīts pēc kopvērtējuma punktiem – uzvaras mačos ar 3-0 vai 3-1 dod trīs punktus, panākums ar 3-2 komandai dod divus punktus, zaudējums ar 2-3 ļauj saņemt vienu punktu, bet zaudējums ar 0-3 vai 1-3 liek palikt bez punktiem. Ja pēc divām spēlēm abām komandām būs vienāds punktu skaits, tiks spēlēts tā dēvētais zelta sets.

Atbildes spēle svētdien, 9.oktobrī, risināsies vairāk nekā 5000 skatītāju ietilpīgajā "Tondiraba" arēnā Tallinā.

Latvijas izlase vienīgo reizi Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēja 1995. gadā, kad Grieķijā ieņēma 11. vietu.

Tikmēr Igaunija, ko kopš 2014. gada trenē rumāņu speciālists George Krecu, Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlējusi 2009., 2011. un 2015. gadā, visas reizes paliekot otrajā desmitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!