Foto: AFP/Scanpix
Pasaules kausa izcīņā futbolā šodien, 8.jūlijā, tiek noskaidrota pirmā fināliste, savā starpā sacenšoties mājinieces Brazīlijas un Vācijas izlasēm.

Mača sākums Belu Orizonti pilsētas stadionā iecerēts plkst.23 pēc Latvijas laika.

Brazīlijai šajā mačā nevarēs palīdzēt traumētais uzbrucējs Neimars, kurš savainojis muguru, kā arī komandas kapteinis Tjagu Silva, kuram Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) neatcēla diskvalifikāciju par it kā nepamatoti piešķirto dzelteno kartīti ceturtdaļfināla mačā pret Kolumbiju.

Tikmēr Vācijai būs jāiztiek bez jau iepriekš satraumētā aizsarga Škodrana Mustafi.

PASAULES KAUSA KOMANDU SASTĀVI

Iepriekš šīs komandas savā starpā tikušās 21 reizi, no kurām 12 reizes pārāka bijusi Brazīlija. Vēl 2002.gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā abas valstsvienības cīnījās finālā, kad toreiz savu līdz šim pēdējo titulu ieguva Brazīlija.

Apakšgrupu turnīrā Brazīlija trīs mačos tika pie septiņiem punktiem, kas to A grupas kopvērtējumā, pateicoties labākai vārtu attiecībai, ierindoja pirmajā vietā, apsteidzot Meksiku. Vēlāk astotdaļfinālā brazīlieši vien ar lielām pūlēm pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar 2:1 apspēlēja Čīli, bet ceturtdaļfinālā ar 2:1 pieveica arī Kolumbiju.

Brazīlija ir piedalījusies visos Pasaules kausa finālturnīros, uzvarējusi 1958., 1962., 1970., 1994. un 2002.gadā.

PASAULES KAUSA STATISTIKA

Tikmēr Vācija grupu turnīrā sākotnēji sagrāva Portugāli, turpinājumā nospēlēja 2:2 ar skandālu nomocīto Ganu, bet trešajā cīņā ar 1:0 pārspēja ASV, kas deva pirmo vietu G grupā.

Pēcāk sekojošajā astotdaļfinālā Vācija vien papildlaikā ar 2:1 apspēlēja Alžīriju, bet ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzvarēja Franciju.

Vācija izlaidusi tikai divus finālturnīrus to vēsturē, bet titulu izcīnījusi 1954., 1974. un 1990.gadā. Finālā vācieši spēlējuši vēl četras reizes, bet iepriekšējos divos turnīros ierindojusies trešajā pozīcijā. Iepriekšējos astoņos turnīros bez medaļām palikusi tikai 1994. un 1998.gadā, kad zaudēja ceturtdaļfinālā.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!