Foto: AFP/Scanpix
Ciešot šokējošo zaudējumu Pasaules kausa pusfinālā, Brazīlijas futbola izlase sasniegusi vairākus antirekordus.

Kā zināms, 2014.gada Pasaules kausa finālturnīra mājiniece Brazīlija pusfinālā pārsteidzoši ar 1:7 zaudēja Vācijai un atvadījās no gadu desmitiem lolotās cerības izcīnīt Pasaules kausu savā dzimtenē.

Piedzīvotais zaudējums ir Brazīlijas smagākais Pasaules kausa vēsturē, kā arī atkārtoti smagākais zaudējums vispār valstsvienības vēsturē jebkādās sacensībās. 1920.gadā "Copa America" spēlē Brazīlija ar 0:6 zaudēja Urugvajai.

Brazīlija līdz šim turnīru spēlēs sava laukumā nebija zaudējusi vairāk nekā 38 gadus. Pēdējo reizi Brazīlija mājās zaudēja 1975.gada "Copa America" spēlē ar 1:3 Peru. Interesanti, ka toreiz mačs notika Belu Horizontē - turpat, kur tagad vēsturiski sliktākā spēle.

Līdz šodienai neviena Pasaules kausa mājiniece finālturnīrā nebija zaudējusi ar vairāk nekā četru vārtu starpību, bet Brazīlijas smagākais zaudējums finālturnīros bija 1998.gadā ar 0:3 pret Franciju. Tāpat Brazīlija nekad Pasaules kausa spēlēs nebija ielaidusi vairāk par pieciem vārtiem (1938.gadā uzvara ar 6:5 pār Poliju).

Savukārt astoņi kopā gūtie vārti ir ne tikai šī turnīra rezultativitātes rekords, bet arī Pasaules kausa pusfinālu spēļu rekords.

Pēc šīs uzvaras Vācija apsteigusi Brazīliju visu laiku rezultatīvāko valstsvienību sarakstā (attiecīgi 223 un 221 vārti). Vācija šoreiz vienā spēlē guva tikpat vārtus, cik visos iepriekšējos sešos Pasaules kausa pusfināla mačos kopā no 1982. līdz 2010.gadam. Tikmēr Brazīlija pirmo reizi kopš 1938.gada un vispār otro reizi vēsturē piedzīvoja zaudējumu, spēlējot pusfinālā. Iepriekšējie seši pusfināli Pasaules kausa finālturnīros bija veiksmīgāki. 

Jau ziņots, ka Šajā mačā tika laboti vairāki Pasaules kausa rekordi. Miroslavs Kloze guva savus 16 vārtus Pasaules kausā un kļuva par turnīra visu laiku rezultatīvāko spēlētāju. Tāpat Vācija pusfinālā izcīnīja uzvaru ar lielāko vārtu pārsvaru, līdz šim trīs reizes spēles bija noslēgušās ar rezultātu 6:1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!