Foto: Reuters/Scanpix

Argentīnas futbola izlases treneris Alehandro Savelja pēc 2014.gada Pasaules kausa izcīņas noslēdzošā mača pateicās saviem spēlētājiem par pašatdevi finālspēlē pret Vāciju un samiernieciski piebilda, ka sudraba medaļas arī tomēr ir godalga, raksta ārzemju mediji.

"Gribu pateikties visiem saviem spēlētājiem, kuri neapkaunoja Argentīnu," pēc mača izteicās Savelja. "Viņi pielika visas pūles šai spēlē, un es uzskatu, ka mēs varējām uzvarēt."

Pēc trenera domām, komandai nepietika laika, lai atspēlētos pēc vārtu zaudējuma otrajā pagarinājumā. "Šī bija ļoti interesanta, saspringta spēle," Savelju citē izdevums "Sport Ekspress". "Reizēm laukumā notiekošo kontrolējām mēs, reizēm vācieši. Jā, mēs nogurām, mača nogalē fizisiki "nosēdāmies". Izslēgšanas spēlēs tomēr aizvadījām divus papildlaikus, un par vienu atpūtas dienu mazāk uz šo maču, taču tie nav attaisnojumi, vienkārši konstatēju faktus. Tādos mačos ir grūti atspēlēties, īpaši tik īsā laikā."

"Argentīnas izlase finālā aizvadīja savu labāko spēli," atzīst treneris. "Un arī sudraba medaļa ir godalga, lai arī ne zelta. Uzskatu, ka puiši, kas pirmo reizi pēc 24 gadu pārtraukuma ieveda Argentīnu finālā, drīkst sevi uzskatīt kaut kādā ziņā par uzvarētājiem, lai arī šobrīd mūsu lielākās emocijas ir sarūgtinājums. Bet citādi nemaz nevar būt pēc zaudējuma finālā. Tomēr tajā pašā laikā ir arī gandarījuma sajūta. Nav, par ko sūdzēties."

Kā zināms, Argentīna šāgada Pasaules kausa izcīņas finālmačā ar 0:1 pagarinājumā piekāpās Vācijai, kura ceturto reizi vēsturē kļuva par pasaules čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!