Foto: AFP/Scanpix
Urugvajas izlases uzbrucējs Luiss Suaress sociālajos tīklos izplatījis savu paziņojumu, kurā atvainojas Itālijas valstsvienības aizsargam Džordžio Kjelīni par kodienu Pasaules kausa izcīņas mačā.

"Pēc vairākām dienām mājās kopā ar ģimeni man bijusi iespēja nomierināties un saprast, kas notika Itālijas – Urugvajas izlašu spēlē 24.jūnijā," teikts Suaresa izplatītajā paziņojumā sociālajā tīklā "Twitter". "Neraugoties uz vēlākajām sekām un pretrunīgajiem paziņojumiem, kas izskanējuši aizvadītajās dienās un kas bija bez nodoma iejaukties manas izlases sniegumā, taisnība ir, ka mans kolēģis Džordžio Kjelīni cieta no mana kodiena. Es nožēloju, kas noticis. Es atvainojos Kjelīni un visai futbola ģimenei, kā arī solu, ka šāds incidents vairs nekad neatkārtosies."


Kā ziņots, 2014.gada Pasaules kausa finālturnīra priekšssacīkšu D grupas pēdējā spēlē Urugvaja izmantoja iegūto skaitlisko vairākumu un ar 1:0 (0:0) pieveica Itāliju. Itāļus mazākumā atstāja tiesnesis, strīdīgā situācijā piešķirot sarkano kartīti. Savukārt spēles 79.minūtē tiesneši "nogulēja" Suaresa kārtējo kodienu, šoreiz viņš savu zobu pēdas atstāja itālim Džordžio Kjelīni plecā. Par to Suaress sodīts ar deviņu spēļu diskvalifikāciju Urugvajas izlases rindās, kā arī viņš uz četriem mēnešiem diskvalificēts no jebkādām ar futbolu saistībām darbībām. Tāpat viņam jāsamaksā 82 000 eiro liels naudas sods.

Šis nav pirmais šāda veida incidents ar Suaresa piedalīšanos. Būdams Amsterdamas "Ajax" kapteinis, 2010.gadā Suaress iekoda plecā Eindhovenas PSV pussargam Otmanam Bakalam un par to saņēma septiņu spēļu diskvalifikāciju. Savukārt pagājušajā gadā jau "Liverpool" rindās viņš izcēlās mačā pret "Chelsea" un iekoda pretinieku aizsargam Braņislavam Ivanovičam. Par šo rīcību viņš saņēma desmit spēļu diskvalifikāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!