Foto: AFP/Scanpix

Uz šī gada Pasaules kausa futbolā labākā spēlētāja godu galvenokārt pretendē futbolisti no šī čempionāta finālistēm Vācijas un Argentīnas.

Vācijas izlases sastāvā starp labākā turnīra spēlētāja kandidātiem atrodami komandas kapteinis un aizsargs Filips Lāms, kā arī vēl viens aizsargs Matss Hummelss. Tāpat kandidātu sarakstā atrodams pussargs Tonijs Kross, kā arī viens no šī turnīra rezultatīvākajiem spēlētājiem uzbrucējs Tomass Millers.

Savukārt no Argentīnas valstsvienības sastāva uz labākā Pasaules kausa futbolista godu pretendē pussargi Havjers Maskerano un Anhels di Marija, kuram šis turnīrs traumas dēļ jau ir beidzies.

Tāpat uz labākā spēlētāja godu pretendē slavenais argentīniešu uzbrucējs Lionels Mesi, kurš šajā čempionātā guvis četrus vārtus.

Pasaules kausa finālmačs starp Vāciju un Argentīnu gaidāms svētdien.
Tikmēr no finālā neiekļuvušām komandām uz labākā spēlētāja godu pretendē trīs futbolisti. Tas ir reaktīvais Nīderlandes valstsvienības pussargs Arjens Robens, kā arī rezultatīvais Brazīlijas uzbrucējs Neimars. Tiesa, viņam savainojuma dēļ Pasaules kausa izcīņa noslēgusies priekšlaicīgi.

Kā zināms, Nīderlande un Brazīlija sestdien tiksies savā starpā, lai sacenstos par trešo vietu turnīrā.

Uz labākā Pasaules kausa futbolista godu pretendē arī pagaidām šī turnīra rezultatīvākais spēlētājs kolumbiešu pussargs Hamess Rodrigess. Kolumbija nespēja pārvarēt šī turnīra ceturtdaļfinālu, taču tas neliedza 22 gadus vecajam spēlētājam gūt sešus vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!