Foto: EPA/Scanpix/LETA
Pasaules kausa izcīņas noslēdzošajā astotdaļfināla spēlē otrdien "Spartak" stadionā Maskavā Anglijas izlase pēcspēles sitienu sērijā pārspēja Kolumbijas izlasi, nopelnot pēdējo ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu.

Astotdaļfināla spēles pamatlaiks un pagarinājums starp Angliju un Kolumbiju noslēdzās neizšķirti 1:1, bet pēcspēles sitienu sērijā angļi bija pārāki ar rezultātu 4-3.

Mača pirmais puslaiks aizritēja ar Anglijas pārsvaru, bet labākās vārtu gūšanas iespējas angļiem bija pēc standartsituācijām. Pirmajās 45 minūtēs rezultāts tā arī netika atklāts, bet 58. minūtē Harijs Keins tika pie 11 metru soda sitiena, jo viņu turēja un nogāza Kolumbijas soda laukumā. Pats Keins pārliecinoši realizēja šo sitienu. Kolumbija pēc šīs epizodes bija ļoti uzvilkti un daudz diskutēja ar tiesnesi, saņemot vairākus brīdinājumus.

Tomēr mača kompensācijas laikā Kolumbija ļoti bīstami uzbruka. Negaidītu tālsitienu izpildīja Mateuss Uribe, bet Džordans Pikfords to skaistā lēcienā atvairīja. Pēc šīs epizodes sekoja stūra sitiens, un tā izspēlē Jerijs Mina tika pie bumbas un ar galvu guva vārtus. Spēle turpinājās pagarinājumā.

Pirmajā pagarinājuma puslaikā pārsvars laukumā bija Kolumbijai, bet otrajā – Anglijai, bet rezultāts nemainījās. Pēcspēles sitienu sērijā izšķirošais moments bija tad, ka Uribe trāpīja pa vārtu pārliktni, nepanākot rezultātu 4-2. Tad Keirons Tripjērs izlīdzināja rezultātu, kam sekoja Pikforda atvairītais Karlosa Bakas sitiens. Ēriks Daiers ar nedrošu, bet precīzu sitienu pielika punktu šai dramatiskajai spēlei.

Ceturtdaļfinālā Anglija spēkosies ar Zviedriju, kas pirms tam ar rezultātu 1:0 pārspēja Šveici.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

$duelID=1123;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!