Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Anglijas futbola izlases un "Tottenham Hotspur" aizsargs Denijs Rouzs, baidoties no rasistiskiem izlēcieniem, lūdzis savu ģimeni nedoties uz Pasaules kausa finālturnīru Krievijā, ziņo britu mediji.

"Es uztraucos ne jau par sevi. Savai ģimenei pateicu, ka negribu, lai viņi atbrauc, jo baidos no rasisma un citām lietām, kas var notikt," intervijā izdevumam "Evening Standart" izteicies Rouzs. "Es negribu uztraukties par savu tuvinieku drošību, kad gatavojos spēlēm."

"Mans tēvs ļoti sadrūvējās, tas bija dzirdams viņa balsī. Viņš teica, ka viņam nebūs citas iespējas redzēt mani pasaules čempionātā. Tas bija ļoti emocionāls brīdis," stāsta futbolists. "Skumji, bet tā būs labāk. Krievija kaut kā ir ieguvusi tiesības rīkot pasaules čempionātu un mums visiem ar to jāsamierinās."

"Krievijai piespriestais sods 22 tūkstošu mārciņu apmērā par rasisma izpausmēm spēlē pret Franciju — tas ir vienkārši pretīgi. Negribu izklausīties iedomīgs, taču, ja mani sodītu ar 22 tūkstošiem mārciņu, es to pat nepamanītu. Šāds sods ir izsmiekls," saka Rouzs.

Pasaules kausa finālturnīrā Anglija spēlē vienā grupā ar Tunisiju, Panamu un Beļģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!