Foto: AFP/Scanpix/LETA
Argentīnas futbola izlase drošības apsvērumu dēļ atcēlusi savu pēdējo pārbaudes spēli pirms Pasaules kausa pret Izraēlu, kurai 9. jūnijā bija jānotiek Jeruzalemē.

Argentīnas futbola vadība saņēmusi iebildumus un pat draudus no palestīniešiem, ja argentīnieši izlems ierasties Izraēlā. Protesti pret Argentīnas izlases paredzēto spēli Izraēlā notikuši Barselonā pie Dienvidamerikas komandas treniņu bāzes, kur tā gatavojas Pasaules kausa finālturnīram.

Tikmēr Palestīnas Futbola federācijas vadītājs Džibrils Radžubs norādījis, ka Izraēla šo maču izmanto politiskos nolūkos, kas nav pieļaujams. Viņš pat aicinājis musulmaņus publiski dedzināt argentīniešu lielākās zvaigznes Lionela Mesi fotogrāfijas un futbola kreklus.

"Izraēlas valdība sporta sacensības pārvērš par politisku reklāmu. Šoreiz spēle būtu pielāgota Izraēlas izveidošanas 70. gadskārtai," saka Radžubs, kurš pēc spēles atcelšanas neslēpa prieku. "Vērtības, ētika un sports šodien svin uzvaru, un šī spēles atcelšana ir kā sarkanā kartīte Izraēlai."

Paredzams, ka Argentīnas futbola izlase pirms došanās uz Pasaules kausa finālturnīru Krievijā aizvadīs tomēr vienu pārbaudes spēli un tā notiks Barselonā, bet potenciālais pretinieks vēl nav paziņots.

Argentīnas futbola izlasei, kas tiek minēta kā viena no Pasaules kausa favorītēm, priekšsacīkstēs D grupā būs jātiekas ar Islandi, Nigēriju un Horvātiju. Daudzi speciālisti uzskata šo par vienu no spēcīgākajām Pasaules kausa grupām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!