Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Argentīnas futbola izlase otrdien, 26. jūnijā, paveica šķietami neiespējamo un iekļuva 1/8 finālā, ieņemot otro vietu D jeb tā saucamajā nāves grupā.

Grupas pēdējās spēlēs Argentīna ar 2:1 pieveica Nigēriju, kurai iekļūšanai 1/8 finālā pietiktu ar neizšķirtu. Savukārt grupas līdere Horvātija ar 2:1 pieveica Islandi un izcīnīja pirmo vietu D grupā.

Tagad 1/8 finālā 30. jūnijā Argentīna tiksies ar Franciju, bet Horvātija 1. jūlijā spēlēs pret Dāniju.

Nigērijas un Argentīnas spēlē abas komandas no mača pirmajām minūtēm apzinājās šīs spēles nozīmi, tāpēc spēlētāju darbības bija nervozas. 14. minūtē Enco Peress izpildīja lielisku tālo piespēli Lionelam Mesi, kurš uzņēma bumbu un ar otro pieskārienu trieca to vārtos, izvirzot savu komandu vadībā. Spēle turpinājumā ritēja līdzīgā un saspringtā cīņā, pirmajā puslaikā rezultātam vairs nemainoties.

49. minūtē Argentīnas spēlētāji savu vārtu tuvumā nospēlēja nesaskaņoti, kas noveda pie stūra sitiena. Cīnoties par pozīciju soda laukumā Havjērs Maskerano pārkāpa noteikumus pret Leonu Balogunu, tāpēc tiesnesis nozīmēja 11 metru soda sitienu, kuru pārliecinoši realizēja Viktors Mozess. Argentīna pie neizšķirtā rezultāta spēlēja nervozi, bieži pieļāva kļūdas, tomēr 86. minūtē argentīnieši guva uzvaras nesošos vārtus. Markoss Roho veiksmīgi pieslēdzās uzbrukumam, saņēma piespēli no labās malas un raidīja bumbu no gaisa vārtos.

Argentīnas izlasei šī uzvara ļāva sasniegt nākamo kārtu, lai arī līdz šim turnīrā parādītais sniegums izpelnījies lielu kritiku.

$duelID=1093;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Horvātu labā šajā mačā izcēlās Milans Badeļs un Ivans Perišičs, kamēr Islandei atzīmējās Gilvi Sīgurdsons.

Nodrošinājuši vietu izslēgšanas turnīrā, Horvātijas izlasē bija vairākas izmaiņas sastāvā, kas ļāva laukumā doties mazāk sevi apliecinājušiem futbolistiem. Jau spēles ievadā dzelteno kartīti par iesišanu pretiniekam saņēma Marko Pjaca, turklāt viņa upura Birkira Bjardnasona deguns diezgan pamatīgi asiņoja. Tiesa, spēles ievadā nopietnu vārtu gūšanas iespēju nebija nevienai no vienībām.

Pašās pirmā puslaika beigās Islandes valstsvienība radīja pāris labas vārtu gūšanas iespējas - lieliskā pozīcijā nonāca iepriekš traumētais Bjardnasons, tomēr viņa sitienu atvairīja horvātu vārtsargs Lovre Kaliničs, kurš turklāt nospēlēja izcili arī pēc Sverrira Ingasona sitiena. Pirmais puslaiks tā arī noslēdzās bez gūtiem vārtiem.

Lai arī pirmā puslaika beigās pārsvars piederēja Islandei, horvāti lieliski uzsāka otro spēles pusi, jo pa pārliktni trāpīja Milans Badeļs, kurš gan 53.minūtē no soda laukuma panāca 1:0. Uzreiz pēc tam spēlē gan atkal bija jāiesaistās Kaliničam, neļaujot islandiešiem panākt neizšķirtu. Pēc nedaudz vairāk nekā 20 minūtēm rezultāts gan kļuva neizšķirts, jo horvāti savā soda laukumā nospēlēja ar roku, kā rezultātā Sīgurdsons 76.minūtē pārliecinoši realizēja 11 metru soda sitienu.

Mača beigās abas komandas apmainījās vairākiem bīstamiem uzbrukumiem, iesaistoties atklātā spēlē. Tas par labu nāca tieši horvātiem, jo 90.minūtē ātrā uzbrukumā vārtus guva Perišičs, uzstādīdams cīņas galarezultātu.

$duelID=1095;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Portāls "Delfi" piedāvāja spēļu teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!