Foto: AFP/Scanpix/LETA

Argentīnas futbola izlasi, kas Pasaules kausā nepārvarēja 1/8 fināla barjeru, varētu vadīt pašreizējais Anglijas čempionu "Manchester City" galvenais treneris Pepe Gvardiola, vēsta britu masu mediji.

Argentīnas futbola izlasi Pasaules kausā Krievijā vadīja Horhe Sampaoli, tomēr turnīra gaitā parādījās dažādas baumas saistībā ar treneri un komandas vadīšanu. Pasaules kausa 1/8 finālā argentīnieši ar 3:4 piekāpās Francijai un izstājās no turnīra, bet pēc šī zaudējuma pastiprinājās runas par Sampaoli iespējamo atlaišanu.

Argentīnas Futbola asociācija (AFA) varētu piedāvāt Gvardiolam 12 miljonu ASV dolāru vērtu līgumu. Pusi no šīs summas gatava maksāt pati AFA, bet otru pusi algas segtu argentīniešu uzņēmēji.

Tiesa, pagaidām ir vairāki šķēršļi Gvardiolas iespējamai atnākšanai uz Argentīnas izlasi. Treneris nesen pagarināja līgumu ar "Manchester City" līdz 2021. gadam un diez vai klubs ļautu pieredzējušajam spānim apvienot darbus. Tāpat neskaidrība ir par Sampaoli, kuram joprojām spēkā ir līgums ar AFA vēl uz četriem gadiem. Ja AFA izdomās lauzt līgumu, tad Sampaoli pienāktos krietna kompensācija.

Gvardiolam argentīniešu futbols nav svešs un reizi viņš pat izteicies, ka labprāt gribētu kādreiz vadīt Argentīnas valstsvienību. Ja spānis piekritīs pārņemt Argentīnas izlasi, tad viņš atkal trenēs vienu no pasaules lielākajām zvaigznēm Lionelu Mesi. Savulaik Gvardiolas vadībā "Barcelona" ar Mesi sastāvā tika pie 14 dažādām trofejām. Ārzemju masu mediji arī mēļo, ka spāņa atnākšanu varētu dot papildus stimulu Mesi, kura nākotne valstsvienībā šobrīd ir neskaidra.

Tāpat, ja Gvardiola sāktu vadīt Argentīnas izlasi, spānim būtu labi zināmi divi citi futbolisti, jo šobrīd "Manchester City" rindās spēlē argentīnieši Serhio Agvero un Nikolass Otamendi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!