Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Beļģijas futbola valstsvienība piektdien Kazaņas stadionā Krievijā sasniedza Pasaules kausa izcīņas pusfinālu, ceturtdaļfināla spēlē ar rezultātu 2:1 (2:0) pārspējot Brazīlijas valstsvienību.

Beļģijas valstsvienība šajā mačā vadībā izvirzījās jau 13. minūtē, kad pēc stūra sitiena izspēles Vensāns Kompanī ar galvu pieskārās bumbai un trāpīja Fernandinju pa plecu, un tā ielidoja vārtos. Tā bija 11. reize šajā Pasaules kausa izcīņā, kad spēlētājs bumbu raidīja savos vārtos. Mačs turpinājās ar Brazīlijas izlases pārsvaru laukumā, un beļģi to izmantoja ar lielisku pretuzbrukumu 31. minūtē. Romelu Lukaku devās uz priekšu, bet tad precīzi piespēlēja Kevinam de Brujnem, kura tālsitiens precīzi lidoja vārtu apakšējā stūrī.

Brazīlijas izlase otrajā puslaikā turpināja vairāk darboties ar bumbu, bet pārspēt beļģu vārtsargu Tibo Kurtuā viņiem neizdevās. Tad laukumā iznāca Renatu Augustu, kurš 76. minūtē atjaunoja intrigu cīņā par uzvaru, kad pēc Filipes Koutinju piespēles viņš precīzi sita ar galvu. Atlikušajā mačā laikā Augustu un Neimaram bija labas iespējas izlīdzināt rezultātu, tomēr šajās epizodēs bumba vārtu tīklā nelidoja.

Beļģijas izlases pretinieki pusfinālā būs Francijas valstsvienība, kas savā ceturtdaļfināla spēlē ar rezultātu 2:0 pārspēja Urugvajas izlasi.

Beļģijas izlase Pasaules kausa pusfinālā spēlēs tikai otro reizi vēsturē. Iepriekš tas izdevās 1986. gada turnīrā Meksikā, toreiz beļģi palika ceturtajā vietā.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

$duelID=1127;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!