Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Beļģijas izlases futbolisti, gatavojoties startam Pasaules kausa (PK) izcīņā, trešdien pārbaudes spēlē savā laukumā Briselē ar 3:0 (2:0) uzvarēja citu finālturnīra dalībnieci Ēģipti.

Rezultātu spēles 27.minūtē atklāja Romels Lukaku, bet 11 minūtes vēlāk precīzs bija Edens Azārs. Savukārt punktu mačam kompensācijas laika otrajā minūtē pielika Maruāns Felaini.

Azārs spēles sākumā dabūja sitienu pa celi, tāpēc pēc pirmā puslaika tika nomainīts, taču futbolists pēc cīņas atzina, ka traumu nav guvis.

Beļģijas izlase iepriekšējā pārbaudes spēlē sestdien aizvadīja bezvārtu neizšķirtu 0:0 pret Portugāli, taču tagad Roberto Martinesa trenētā komanda nodemonstrēja arī savu uzbrukuma spēku.

Ēģiptes izlasei šajā mačā nācās iztikt bez sava līdera Mohameda Salāha, kurš atlabst no pleca traumas.

Beļģijas izlase pēdējās četrās spēlēs nav ielaidusi nevienus vārtus, gūstot trīs uzvaras, kamēr Ēģipte pēdējos sešos mačos nav spējusi uzvarēt.

Pasaules kausa finālturnīrā Beļģija spēlēs G apakšgrupā ar Angliju, Tunisiju un Panamu. Savukārt Ēģipte A apakšgrupā spēkosies ar finālturnīra rīkotāju Krieviju, kā arī ar Saūda Arābiju un Urugvaju.

Citā pārbaudes spēlē trešdien Pasaules kausa debitante Panama ar 0:1 (0:1) zaudēja Norvēģijai, kurai vārtus jau mača ceturtajā minūtē guva Džošua Kings. Norvēģija Pasaules kausa finālturnīram nekvalificējās.

Trešdien zaudējumu piedzīvoja arī Nigērijas futbola izlase, kas neitrālā laukumā Austrijā ar rezultātu 0:1 (0:1) piekāpās Čehijas valstsvienībai. Vienīgos vārtus spēles 25. minūtē guva Čehijas izlases centra aizsargs Tomāšs Kalass.

Čehijas izlase nekvalificējās Krievijā gaidāmajam Pasaules kausa finālturnīram, kamēr Nigērija Pasaules kausa finālturnīrā piedalīsies sesto reizi vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!